Times: Yüz karası cezalar, karanlık dönemin habercisi

Times: Yüz karası cezalar, karanlık dönemin habercisi

"Ankara'daki despotluk" başlıklı bir yazı yazan Times gazetesi, Türkiye'de medyaya gözdağı verilmesinin, mutlakiyetçi anlayışı yansıtan yeni ve karanlık bir dönemin habercisi olduğunu yazdı.

İngiliz Times gazetesi Cumhuriyet gazetesi davasında açıklanan hapis cezalarını "yüz karası" olarak nitelendirdi. Bugünkü başyazısında "Ankara'daki despotluk" diyen Times, Türkiye'de medyaya gözdağı verilmesinin, mutlakiyetçi anlayışı yansıtan yeni ve karanlık bir dönemin habercisi olduğunu ifade etti.

Times başyazısında öncelikle Cumhuriyet'in Türkiye'nin en eski ve saygın gazetelerinden biri olduğunu belirterek, "Bu cezalar, hükümete muhalefete müsamaha gösterilmeyeceği ve Türkiye'nin karanlık bir döneme girdiği mesajını veriyor. Hem de en ağır şekilde..." ifadesini kullandı.

'ERDOĞAN, PUTİN'İN OSMANLI VERSİYONU OLDU'

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan ihraçlar ile gözaltı ve tutuklamaları da hatırlatan gazetenin yazısından diğer satırlar şöyle:

"Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel bir hedef olmuş durumda. En ufak bir eleştiriye duygusal tepkiler veren Erdoğan, Putin'in Osmanlı versiyonu oldu. İnsan hakları sicili giderek kötüleşen, otoritesi yıldırma politikalarına ve dalkavuklara dayanan birine dönüştü. Türkiye, en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülkeler arasında ve eleştirel bir yaklaşım benimseyen gazetelerin kapatıldığı bir ortamda ülkede mantıklı eleştiriye vatan hainliğine eş görülüyor.

Erdoğan, erken seçim öncesi muhalefeti korkutmakta kararlı. Gerek Kuzey Suriye'de cephede, gerek iç kamuoyunda hayali düşmanları hedef alıyor. Son Cumhuriyet gazetesi davası sonrası da, Türkiye'nin hala Avrupa Birliği üyeliğine uygun bir ülke olduğunu söylemek de artık mümkün değil."