TIME, 'Yılın Kişisi' listesinde Suriyeli Kürtleri de aday gösterdi

TIME, 'Yılın Kişisi' listesinde Suriyeli Kürtleri de aday gösterdi

ABD merkezli TIME dergisinin bu yılki 'Yılın Kişisi' listesinde, Suriyeli Kürtler de aday olarak gösterildi.

TIME dergisinin 1927’den bu yana her senenin son sayısında belirlediği 'Yılın Kişisi' için adaylar açıklandı. Derginin internet sitesi üzerinden oy verilebilen listede, bu sene Suriyeli Kürtler de aday gösterildi. Dergi, Suriyeli Kürtler için 'IŞİD’i yenilgiye uğrattıktan sonra tecrit edildiler' ifadelerini kullandı.

Listede aday gösterilen isimler arasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’de Başkan Donald Trump’a yönelik azil soruşturmasının önünü açan ‘Muhbirler’, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Greta Thurnberg’in başını çektiği iklim değişikliği eylemcileri, Hong Kong’daki protestocular ve Game of Thrones dizisi gibi isimler ve fenomenler yer alıyor.

TIME dergisi, iyi ya da kötü anlamda o yıla damgasını vuran isimleri her yıl 'Yılın Kişisi' olarak seçiyor ve son sayısında bu kişilere özel kapaklar tasarlıyor. Son yıllarda aday listesi önce internetten oylamaya sunuluyor, sonrasında derginin editörleri 'finalistler' arasından tercihlerini belirliyor.