Ticaret Bakanlığı, 5 zincir market hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

Ticaret Bakanlığı, 5 zincir market hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zincir marketler hakkındaki 'fahiş fiyat' açıklaması sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve 5 zincir market hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü fahiş fiyatlara ilişkin açıklama yaparak zincir marketleri suçlamış ve "Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz. Zincir marketlerin bu uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığımız gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, alacak ve bunlara da gerekli operasyonları yapacaktır." demişti.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Erdoğan'ın açıklaması sonrası Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatıyla 5 zincir market için müfettiş görevlendirildiği açıklandı. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ'un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir" denildi.

Söz konusu zincir marketlerin BİM, Migros, ŞOK, Carrefour ve A101 olduğu iddia edildi.

MURAT ÜLKER'İN AÇIKLAMASI

Vahap Munyar, Dünya Gazetesi'nde yayımlanan 24 Eylül tarihli yazısında ŞOK'un da sahibi olan Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker'in sözlerine ver vermişti. Munyar'ın aktardığına göre Ülker, "Vatandaş akıllı, markete gittiği zaman hangi ürün kaç para gayet iyi takip ediyor. Herhangi bir fahiş fiyat varsa asla almıyor. Millet aptal değil. Ya bu memleketin planlamacısı yok mu? Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, “Aldığın fiyata satma” o zaman hakikaten Alaeddin’in cini lazım. Aldığın fiyata satmayacaksın. Nasıl olacak bu iş?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 23 Eylül'deki açıklamasından bir gün sonra yayımlanan Murat Ülker'in bu sözleri, Erdoğan'a yanıt olarak yorumlanırken; Yıldız Holding bu iddiaları reddetti ve söz konusu değerlendirmelerin Erdoğan'ın açıklamalarından önce yapıldığı belirtildi.

 

 

DAHA FAZLA