Ticaret Bakanı: Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi görmek istiyorum

Ticaret Bakanı: Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi görmek istiyorum

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ben Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi ve yatırımı görmek istiyorum. Şimdi Türkiye’ye gelme, yatırım yapma zamanı” dedi.

AKP hükümeti çok değil, daha bir ay bile geçmeden Türkiye’de tutuklu rahip Brunson krizi sonrası ABD mallarını boykot açıklaması ve dolar bozdurma çağrısı yaparken, şimdi de Türkiye’de daha fazla ABD sermayesi görmek istediklerini açıkladı.

Bir ay geçmeden çark eden AKP hükümetinin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de daha fazla ABD yatırımı görmek istediklerini söyledi.

Türkiye-ABD İş Konseyi’nin (TAİK) New York’ta düzenlediği 9. Türkiye Yatırım Konferansı’na katılan Ticaret Bakanı Pekcan, “İş Dünyasında Kadınlar” başlıklı oturumda, Dünya Bankası Kadın Girişimciler Finansman Programı Başkanı Priya Basu’nun sorularını yanıtladı.

ABD’YE DAVET: DAHA ÖNCE DENENMEMİŞ BİRÇOK FIRSAT VAR, DEĞERLENDİRİN

Türkiye ve ABD’nin uzun yıllardır müttefik olduğunu söyleyen Pekcan, buna karşın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için daha önce hiç denenmemiş birçok fırsat bulunduğunu kaydetti.

Amerikalı firmaları Türkiye'deki fırsatları değerlendirmeye davet eden Pekcan şunları söyledi:

‘TÜRKİYE’DE DAHA ÇOK AMERİKAN ŞİRKETİ GÖRMEK İSTİYORUM’

“ABD ile ticaret hacmimiz son 10 yılda ikiye katlanarak 20 milyar doların üzerine çıktı ancak hala bu rakamı çok daha yukarıya taşıyabilecek birçok fırsat var. Ben Türkiye’de daha çok Amerikan şirketi ve yatırımı görmek istiyorum. Şimdi Türkiye’ye gelme, Türkiye’ye yatırım yapma zamanı.”