'Tiangong-1'in düşüşü müthiş bir gösteri olacak'

'Tiangong-1'in düşüşü müthiş bir gösteri olacak'

Son dönemde Dünya'ya düşeceği söylenen Tiangong-1 uzay istasyonuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Çin Uzay Ajansı yaptığı açıklamayla, Dünya'ya düşeceği belirtilen yaklaşık sekiz tonluk Tiangong-1 uzay istasyonunun Cumartesi ila Pazartesi günleri arasında atmosfere gireceğini belirtti.

Avrupa Uzay Ajansı ise uzay istasyonunun Türkiye saatiyle Cumartesi öğleden sonra ila Pazar öğleden sonra arası atmofere gireceğini duyurdu.

Çin İnsanlı Uzay Mühendisliği Bürosu'ndan (CMSEO) yapılan açıklamada da uzay istasyonunun bilimkurgu filmlerindeki gibi dünyaya çakılmayacağını, bunun yerine meteor yağmuruna benzer müthiş bir gösteri oluşturacağı" ifade edildi.

'DÜŞÜK İHTİMAL'

CMSEO açıklamasında, herhangi bir yere 200 gramdan ağır bir parçanın isabet etme ihtimalinin 700 milyonda bir olduğunu da vurguladı.

Uzay istasyonu Eylül 2011'de dünyanın yörüngesine gönderilmişti. (BBC Türkçe)

İLERİ HATIRLATIYOR

Tiagong-1 uzay istasyonu Eylül 2011'de dünyanın yörüngesine gönderilmişti.  Fırlatılmasından bir yıl sonra, 2012'de ülkenin ilk kadın astronotu Liu Yang'ın da ziyaret ettiği istasyon, hem insanlı hem de insansız uzay görevleri için kullanıldı. Çinli yetkililer, 2016'da uzay istasyonunun kontrolünü kaybettiklerini açıkladı. Dünya'ya düşeceği söylenen istasyonun, düşeceği noktalar arasında Türkiye de bulunuyor.

DAHA FAZLA