THY ve Pegasus'tan 'kısmi kapanmada seyahat' açıklaması

THY ve Pegasus'tan 'kısmi kapanmada seyahat' açıklaması

THY ve Pegasus, kısmi kapanma sürecinde yolcuların seyahat belgeleri ile yolculuk yapabileceklerini duyurdu.

Kısmi kapanma kararının duyurulmasının ardından Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'tan, uçuşlara ilişkin açıklama geldi. Her iki havayolu şirketi de yolcuların seyahat belgeleri ile yolculuk yapabileceklerini açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma kararı alındığını duyurmuş, ''Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek'' demişti. Bu açıklamanın ardından THY ve Pegasus, uçuşlara dair duyuru yaptı.

Türk Hava Yolları, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda "seyahat belgeleri"ni ibraz eden yolcuların havalimanlarına ulaşabileceğini açıkladı. THY'den yapılan açıklamada "Değerli yolcularımız; 14 Nisan 2021 itibarıyla uygulanacak kısıtlama süresince yolcularımız seyahat belgelerini ibraz ederek havalimanı ulaşımlarını sağlayabilirler. Sağlıklı ve güvenli uçuşlar dileriz" denildi.

Pegasus ise "14 Nisan 2021 itibarıyla uygulanacak olan 14 günlük kısmi kapanma sürecinde uçuşu olan misafirlerimiz, seyahatlerine ait belgeleri ile uçuşlarını güvenle gerçekleştirebilirler" duyurusunu yaptı.