THY seferlerin durdurulma kararına rağmen İstanbul'dan Bakü'ye uçuş yaptı

THY seferlerin durdurulma kararına rağmen İstanbul'dan Bakü'ye uçuş yaptı

THY'ye ait bir uçak, Türkiye- Azerbaycan arası kara ve hava yolu ulaşımının Kovid-19 nedeniyle geçici olarak durdurulmasına rağmen bugün Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Bakü'ye uçtu. 

Türkiye- Azerbaycan arası kara ve hava yolu ulaşımının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle geçici olarak durdurulmasının ardından bugün (16 Mart) Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçak 00:15'te İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Bakü'ye uçtu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 14 Mart'ta yaptığı görüşmenin ardından, koronavirüs'e karşı alınan önlemler kapsamında, kargo hariç karşılıklı kara ve hava yolu ulaşımının geçici süreyle durdurulması kararlaştırıldı.

Uçuşların askıya alınması kararının ardından Türk Hava Yolları'na ait TK340 uçuş nolu uçak, TSİ 00:15'te Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalktı. Öte yandan, uçuş tablosunda Bakü'den İstanbul Sabiha Gökçen'e gelmesi planlanan TK 6891 uçuş nolu bir uçak daha olduğu görüldü.  

'BİZE BİLGİ GELMEDİ'

T24'ün, konuyla ilgili görüştüğü Türk Hava Yolları yetkilisi ise, uçuşa dair herhangi bir iptal veya değişiklik durumunun söz konusu olmadığını, buna dair bir bilginin kendilerine gelmediğini aktardı. 

Azerbaycan basınında ise söz konusu uçuşun, Azerbaycan vatandaşları için yapıldığı, aynı gün 03:45'te ise Bakü'den İstanbul'a Türkiye vatandaşları için bir uçuş olacağı yazdı. 

Azerbaycan basınının aktardığına göre; Türkiye'den Azerbaycan'a gitmek isteyen Azerbaycan vatandaşları; Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek isteyen Türkiye vatandaşları bunu 31 Mart'a kadar yapabilecek. 

DAHA FAZLA