THY 'normalleşme' planını açıkladı

THY 'normalleşme' planını açıkladı

Covid-19 nedeniyle uçuşlarını durduran THY, 'normalleşme' sürecinde yaz aylarında gerçekleşecek yeni uçuş planlamaları hazırladı. Planlamaya göre yurt dışı uçuşları kademeli olarak artırılacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iç hat uçuşlarını 20 Mayıs, dış hat uçuşlarını ise 28 Mayıs'a kadar durduran THY, yasakların sona ermesinin ardından yeni bir uçuş planı hazırladı. Haziran, temmuz ve ağustos ayları için yapılan planlamaya göre, haziran ayında tüm iç hat uçuşlarını başlatmayı düşünen THY, dış hat uçuşlarını ise kademeli olarak uygulamaya başlayacak. Yasağın ardından ilk adımda uçuşların yüzde 60'ının icra edilmesi planlanıyor. 

UÇUŞ PLANLANAN NOKTALAR

Düzenlenen üç aylık planlamaya göre, haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Bu noktaların Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv olması planlanıyor.

UÇUŞLAR KADEMELİ ARTIRILACAK

Yurt dışı uçuşlarına haziran ayında başlamayı planlayan THY, temmuz ve ağustos aylarında ise uçuşlarını artıracak. Planlamaya göre, THY Temmuz ayında 74 ülke ve 103 noktaya haftalık 572 frekans, Ağustos ayında ise 98 ülke 160 noktaya 937 frekans uçuş yapmayı planladı. Böylelikle uçuşlar üç aylık süreçte kademeli olarak artırılacak.