THY, koronavirüs sebebiyle Çin uçuşlarını askıya aldı

THY, koronavirüs sebebiyle Çin uçuşlarını askıya aldı

Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs için “acil durum” ilan etmesinin ardından THY ani bir kararla Çin uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY) bugün yaptığı açıklamada talep düşüşü nedeniyle Çin uçuşlarının azaltılacağını belirtmişti. Dünya Sağlık Örgütü bugün koronavirüs için “acil durum” ilan ettikten sonra THY ani bir kararla Çin uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Türk Hava Yolları bugün aldığı kararla Çin uçuşlarını azaltıcağını duyurmuştu. Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi, koronavirüsün tüm dünyada paniğe yol açan hızla yayılması üzerine İsviçre’nin Cenevre kentinde bugün toplanıp “uluslararası kamu sağlığı acil durumu” ilan ettikten sonra THY aldığı kararla Çin uçuşlarını durdurmaya karar kıldı.

Konuya ilişkin Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çin’in Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine 9 Şubat'a kadar uçuşların askıya alındığını duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün açıklaması şöyle:

"Korona virüsü kaynaklı durumu ve son gelişmeleri ulusal ve uluslararası otoritelerle değerlendirmek için; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi 9 Şubat’a kadar durduruyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz."