THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in abisi: Çok akıllı ve dürüst bir çocuktu, bizi de vurup gitti

THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in abisi: Çok akıllı ve dürüst bir çocuktu, bizi de vurup gitti

"Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım'' diyen Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer, ''Arkasında başka şeyler olabilir, bizi de vurup gitti'' dedi.

Kripto para platformu THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in abisi, kardeşinin 391 bin yatırımcıyı yaklaşık 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçması iddialarına ilişkin “Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti" dedi.

Hürriyet gazetesine konuşan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer, “Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti" derken, "Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurtdışına gitmiş. Ona bir iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım” ifadesini kullandı.     

NE OLMUŞTU?

Bir gündür işlemleri durduran ve 6 saat dediği "bakım çalışması"nı 4-5 güne uzatan yerli kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla kayıplara karıştığı öne sürülmüştü. THODEX, günlük 1.3 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmasının ardından, alım satıma kapanmış, hesaplar erişilemez hale gelmişti.

Yaklaşık 391 bin yatırımcının mağdur ettiği iddia edilen Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da saat 18.00'da Arnavutluk'un başkenti Tiran'a giderken İstanbul Havalimanı'nda çekilen fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin dün bir soruşturma başlatılırken, Özer iddiaları reddeden bir açıklama yapmıştı. Özer, açıklamasında ''Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim. Gerek şahsım gerekse de şirketim hakkında yapılan karalama kampanyasına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullanmıştı.

Özer'in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla da makamında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.