'THODEX vurgunu' soruşturmasında 62 kişi gözaltına alındı

'THODEX vurgunu' soruşturmasında 62 kişi gözaltına alındı

Şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, yapılan operasyonlarda 62 kişinin gözaltına alındığı ve 16 firarinin arandığı bildirildi.

THODEX soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonda haklarında soruşturma başlatılan 78 kişiden 62'si gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası THODEX  hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şüphelilerden 62'sini yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Firari 16 zanlının da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Adalet Bakanlığı'nın THODEX'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattığı açıklandı.

NE OLMUŞTU?

Bir gündür işlemleri durduran ve 6 saat dediği "bakım çalışması"nı 4-5 güne uzatan yerli kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla kayıplara karıştığı öne sürülmüştü. THODEX, günlük 1.3 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmasının ardından, alım satıma kapanmış, hesaplar erişilemez hale gelmişti.

Yaklaşık 391 bin yatırımcının mağdur ettiği iddia edilen Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da saat 18.00'da Arnavutluk'un başkenti Tiran'a giderken İstanbul Havalimanı'nda çekilen fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin dün bir soruşturma başlatılırken, Özer iddiaları reddeden bir açıklama yapmıştı. Özer, açıklamasında ''Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim. Gerek şahsım gerekse de şirketim hakkında yapılan karalama kampanyasına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullanmıştı.

Özer'in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla da makamında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

[ih2]