Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Özer'e yardım eden kişi yakalandı

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Özer'e yardım eden kişi yakalandı

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer ile birlikte kaldığı otelin güvenlik kamerasına takılan Arnavutluk vatandaşı Altjan Canaj'ın yakalandığı öğrenildi. Canaj, ilk sorgusunda Özer'e yardımcı olduğunu itiraf etti.

Milyar dolarlık vurgunun ardından yurt dışına kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ile birlikte bir otelde güvenlik kamerasına yansıyan kırmızı montlu Altjan Canaj adlı kişi yakalandı. Canaj ilk sorgusunda Özer'e yardımcı olduğunu itiraf etti.

Canaj, kaçışta asıl pay sahibi olan Edevaldo Haxhiu adlı kişiyle Faruk Fatih Özer’e yardımcı olduklarını söyledi. Canaj, ifadesinde Faruk Özer’in suçlu olduğunu basında çıkan haberlerden sonra anladığını iddia etti.

TRT'nin haberine göre Thodex’in firari kurucusu Özer’i hatırlı bir arkadaşının isteğiyle havalimanında karşılayıp otele götürdüklerini anlatan Canaj, basından Özer’in büyük bir dolandırıcılığın içinde olduğunu öğrenince, Edevaldo Haxhiu ile yeniden görüştüğünü söyledi. Korktukları için 15 gündür polisten kaçtığını ve saklandığını ifade etti.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta gıda ürünleri tedarikçisi bir firmanın yöneticisiyle birlikte saklanıyor.