THK'yi beğenmedi, Rusya'da uçak arıyor

THK'yi beğenmedi, Rusya'da uçak arıyor

Türkiye tarihinin en büyük yangınlarına müdahalede Orman Bakanlığı yangın söndürme uçağı kullanılmamıştı.

Türkiye tarihinin en büyük yangınlarına müdahalede Tarım ve Orman Bakanlığı yangın söndürme uçağı kullanmayarak tepki çekti.

Türk Hava Kurumu’nun (THK) nasıl devre dışı bırakıldığını, söndürme işinin özel sektöre nasıl havale edildiğini belgeleri ile gündeme gelmişti.

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollavesioğlu'nun haberine göre, daha önce “Orman Bakanlığı’nın yeniden uçak kullanacağı” bilgisine yer verilmiş, THK ile temasta olduklarını belirtilmişti.

Bunun üzerine Bakanlık tarafından gönderilen yazılı açıklamasında “2020 yılı ve sonrasındaki ihaleler için THK dahil hiçbir firma ile ilişki kurulmamıştır. Şartları sağlayan tüm istekliler ihalelere katılabilir” dendi.

“İhaleler için kimse ile ilişki kurulmadı” diyen bakanlığın bu açıklamasının mürekkebi kurumadan, Orman Bakanı’nın Rusya’ya hareket ettiği bilgisi geldi. Bakan Bekir Pakdemirli, Rusya’ya Be-200ES Amfibi Uçak Sunumu’nu izlemek için gitti.

Bakanın dünkü programında; Be-200ES Amfibi Uçak montaj hattının incelenmesi, ardından yangın söndürme uçaklarının yapacağı gösteri uçuşu, saat 11.30’da uçak şirketinin yetkilileri ile görüşmeler ve sunum vardı.