The Elysium Otel'de işçiye zulüm!

The Elysium Otel'de işçiye zulüm!

“İşten çıkarıldım, bu vaziyette nasıl geçineyim? Ali Kemal Güldal’ın bana yaptığı baskı, kırılan kemiklerimden daha ağırdı” diyen Kezer, işe iadesini istedi.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

Ofton İnşaat’a bağlı The Elysium Otel’de alınmayan önlemler nedeniyle iş kazası geçiren ve yüzde 20 oranında ‘iş göremez’ raporu verilen işçi Gülşen Kezer, kendisine uygun iş verilmediği için bir kez daha iş kazası geçirdi. Kezer, bu iş kazasının ardından Kod29 ile işten çıkarıldı.

İstanbul Taksim’de buluna Ofton İnşaat’a bağlı The Elysium Otel’de Gülşen Kezer isimli işçi, iş ortamında güvenlik önlemi alınmadığı için kaza geçirdi. İş kazası sonucu hastaneden yüzde 20 oranında iş göremez raporu alan Kezer’in, üyesi olduğu Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS) tarafından işyerine işçinin engeli dikkate alınarak iş verilmesi konusunda yazı gönderdi.

Departman amiri Ali Kemal Güldal tarafından bu rapor göz ardı edilirken, 21 Eylül’de ise Kezer, durumuna uygun iş verilmemesi nedeniyle tekrar iş kazası geçirdi.

İŞÇİLERE ZORLA TUTANAK İMZALATILDI, KOD29’LA İŞTEN ÇIKARILDI’

Kezer hastanedeyken, işçilere baskı yapılarak Kezer’in kendini attığı iddia edilen tutanaklara zorla imza attırıldı. Kezer, ertesi gün raporluyken Kod29’la işten atıldığını öğrendi.

OTİS tarafından bugün otel önünde bir eylem yapıldı. Eylemde bir açıklama yapan OTİS Genel Başkanı Orhan Bertan, basın açıklaması kararı aldıkları gün Ofton tarafından sendika üyesi işçilere bir tehdit mail gönderildiğini söyledi.

‘SORUN ÇÖZMEK YERİNE BİZE BASKI YAPIYORLAR’

“Otel yönetimi sorunları çözmek yerine sendikamıza gözdağı vermeyi tercih etmiştir” diyen Bertan, Gülşen Kezer’in işe geri alınmasını, işçi sağlığı ve güvenliğine dair yasal zorunlulukların hayata geçirilmesini, işçilerin sendikal örgütlenmeleri önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini belirtti.

‘İKİNCİ KAZA AYNI İŞİ YAPMAMDAN OLDU’

Bertan’ın ardından sözü alan Kezer ise işyerinde sadece kendisinin değil, tüm işçilerin mağdur edildiğini belirtirken, ilk iş kazasının ardından sağlık durumu sorulmadan aynı işi yapmaya devam ettirildiğini söyledi. Şikayetlerinin dinlenmediğini belirten Kezer, ikinci kazanın bu yüzden gerçekleştiğini vurguladı.

‘KIRILAN KEMİKLERİMDEN DAHA AĞIRDI’

“İşten çıkarıldım, bu vaziyette nasıl geçineyim? Ali Kemal Güldal’ın bana yaptığı baskı, kırılan kemiklerimden daha ağırdı” diyen Kezer, işe iadesini istedi.