TGS: Cumhuriyet'te TİS görüşmelerine başlanamadı

TGS: Cumhuriyet'te TİS görüşmelerine başlanamadı

TGS, Cumhuriyet Vakfı'nın dün "başlandı" dediği TİS görüşmelerinin başlamadığını açıkladı.

İleri Haber

TGS, sendikasızlaştırma baskısının olduğu Cumhuriyet’te TİS görüşmelerine başlanamadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Cumhuriyet yönetiminin TGS'nin yetkisine yaptığı itiraz 1.5 yıl sonra Yargıtay’da reddedilmiş, hukukî prosedür gereği taraflar bir araya gelmiş ancak işveren tarafı müzakereye başlamayacağını bildirmiştir” denildi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya dün Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisine ¨sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması¨ yönünde istekte bulunduğunu ve “ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın” baskısıyla karşılaştığını açıklayarak istifa ettiğini duyurmuştu.

Ardından yaklaşık 100 Cumhuriyet çalışanının imzasıyla Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine bir çağrı yapılmıştı. Küçükkaya'nın istifasının kabul edilmemesi istenen çağrı metninde ayrıca Cumhuriyet'in kuruluş, ana sözleşme ve değerlerine yakışmayan sendikasızlaştırma girişim ve baskılarına son verilmesi talep edilmişti.

Sonrasında ise Cumhuriyet Vakfı yönetimi tarafından bir açıklama yapılmış ve Küçükkaya’nın istifasını 2 Ağustos’a kadar işleme konulmayacağı ifade edilmişti. Vakfın açıklamasında ayrıca, “TGS’nin başlattığı Toplu Sözleşme görüşmesi, bugün saat:11.00’de Cumhuriyet gazetesinde başlamıştır” ve “Bu yasal süreç devam edecektir. Cumhuriyet yönetimi sendikal faaliyetlere karşı değildir. Sendika, uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinde örgütlüdür” ifadeleri kullanılmıştı.

TGS: GÖRÜŞMELERE BAŞLANAMADI

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından bugün yapılan açıklamada ise Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine başlanamadığı duyuruldu. Açıklamada, “Cumhuriyet’in toplu sözleşme görüşmelerine başlanamamıştır. Cumhuriyet yönetiminin TGS'nin yetkisine yaptığı itiraz 1.5 yıl sonra Yargıtay’da reddedilmiş, hukukî prosedür gereği taraflar bir araya gelmiş ancak işveren tarafı müzakereye başlamayacağını bildirmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca görüşme tutanağı da paylaşıldı.