TGS Akademi açıldı

TGS Akademi açıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası dün TGS Akademi'yi açtı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) dün 'Gazetecilerin Evi' TGS Akademi'yi açtı.

TGS Akademi, İstanbul Şişli'de bir çok gazeteci ve diplomatın katılımıyla açıldı. TGS Başkanı Gökhan Durmuş açılışta yaptığı konuşmada, 142 gazetecinin tutuklu olduğunu belirtirken, Akademi'de işsiz bırakılan gazetecilerin istihdam edileceğini söyledi. 

TGS Başkanı Gökhan Durmuş, açılış konuşmasında, "Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü son yıllarda ağır darbeler aldı. Hâlâ 142 meslektaşımız çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Medyada yaratılan tek seslilik ile basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı gasp edildi. Gazetecilik sektörü hem teknolojik gelişim hem de artan maliyetler nedeni ile daralıyor. İşsiz gazeteci sayısı her geçen gün artıyor. Son bir yılda sektörümüzdeki kayıtlı daralma yüzde 7" ifadelerini kullandı.

Durmuş, "Bizler bu proje sayesinde en azından gazetecilerin teknolojik gelişime ayak uydurmalarını sağlayarak işsizlik oranını düşüreceğiz. Akademimizde yeni medya eğitimleri ile gazeteciler dijital çağın yeniliklerini öğrenecekler ve sektör içinde varlıklarını sürdürebilecekler. Bu proje ile birlikte ekstra istihdam ettiğimiz iki avukat ile gazetecilere hukuki destek sağlanacak. Hem işçi-işveren uyuşmazlıkları, hem de basın özgürlüğü kapsamında gazetecilerin yanında olacağız" diye ekledi. 

Akademi'de eğitimler verilecek, ortak çalışma alanları ve canlı yayın stüdyosu olacak, psikolog desteği ve hukukî danışmanlık hizmetleri verilecek.

Açılışa Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de katıldı.

DAHA FAZLA