TGB 'Las Tesis'i engellemek için eylem yaptı, polis tepki gösteren kadınlara saldırdı

TGB 'Las Tesis'i engellemek için eylem yaptı, polis tepki gösteren kadınlara saldırdı

TGB'nin polis korumasındaki engelleme girişimine kadınlar tepki gösterdi. Polis, tepki gösteren 7 kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadınlar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kaldı.

İleri Haber

Ankara Üniversitesi’nde yapılması planlanan Las Tesis dansının engellenmesi için açıklama yapan TGB’lilere kadınlar tepki gösterdi. Kadınlara saldıran polis, 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadılar emniyet işlemlerinin ardından serbest kaldı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Ankara Üniversitesi Cebesi Yerleşkesi’nde yapılması planlanan Las Tesis dansını engellemek için polis korumasında eylem yaptı. TGB’liler tarafından burada yapılan açıklamada, dansın “devlet düşmanlığı” olduğu öne sürüldü. Grubun açtığı pankarttaki 'Kiminle dans ettiğinizin farkında mısınız?' yazısı da dikkat çekti.

TGB’lilerin bu engelleme girişime tepki gösteren kadınlara ise polis saldırdı. Saldırı sonucu 7 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kadın emniyet ve sağlık işlemlerinin ardından serbest kaldı.

LAS TESİS NEDİR?

Las Tesis dansı  kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, cinsel taciz ve cinsel saldırıya karşı Şili'de başlayıp kısa sürede birçok ülkeye yayıldı. Türkiye’de de İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yapılan Las Tesis eylemlerine polis saldırmıştı.

DAHA FAZLA