TFF Başkanı Özdemir: Süper Lig'e 12 Haziranda başlama kararı aldık

TFF Başkanı Özdemir: Süper Lig'e 12 Haziranda başlama kararı aldık

TFF Başkanı Özdemir, Covid-19 nedeniyle ertelenen Siper Lig'in başlaması ile ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması için tüm kulüplerle anlaştıklarını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'e ilişkin açıklamalarda bulundu. 18 takımın desteğiyle birlikte 12 Haziran'da ligin başlaması hususunda anlaştıklarını bildiren Özdemir, küme düşmenin kaldırılmasının talep edildiğini de sözlerine ekledi.

Özdemir, "Liglerin 12 Haziran'da başlaması için tüm kulüplerle anlaştık. Ayrıca 7 kulüp, önümüzdeki sezonun 21 takımla oynanması yönünde talepte bulundu. Bu sezon düşme olmaması için bize başvuruldu. Bunu değerlendireceğiz" dedi.

Ligin başlamasıyla ilgili son kararın 28 Mayıs'ta verileceğini ifade eden Özdemir, şöyle söyledi:

"Kulüplerimiz finansal olarak zor durumdalar. Yapacağımız bir sürü seri toplandı neticesinde, kulüpleri finansal yönden nasıl rahatlatacağımızı planlayacağız ve bunları sizlerle de paylaşacağız. Koronavirüste başarılıyız, inşallah futbolda da sorun yaşamayacağız."

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil de "Başkan Özdemir'e sorduk ve son olarak kesin tarihin 28 Mayıs'ta verileceğini söyledi. TFF, 5 oyuncu değişikliği kararı için çalışma yapıldığının bilgisini verdi" ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA