Tezkereye 'Evet' demediğini açıklayan Ali Şeker: Parti kampında tezkereye itirazlarımız oldu

Tezkereye 'Evet' demediğini açıklayan Ali Şeker: Parti kampında tezkereye itirazlarımız oldu

Dün itibarıyla Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekatı başlarken; CHP'nin sınır ötesi tezkereyi onaylamasına ilişkin değerlendirmelerini aldığımız CHP'li Ali Şeker, "Parti kampında tezkereye itirazlarımız oldu. Suriye'de cihatçılara alan açmak doğru değil" dedi.

İzel Sezer - @izelsezer

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) de Meclis'teki sınır ötesi tezkereye onay vermesiyle, dün itibarıyla Suriye'ye yönelik harekat başlamış oldu. 

CHP içinde bu harekatın tartışılıp tartışılmadığını ve bir eğilim yoklamasının yapılıp yapılmadığını sorduğumuz CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, konunun CHP'nin 5 gün önce Abant'ta yaptığı strateji kampında gündeme geldiğini ve itirazların olduğunu söyledi. Ancak Şeker, kampın detaylarına ilişkin bilgi vermedi.

Kampta konunun gündeme geldiğini ve Suriye'yle ilgili de bir sunumun olduğunu söyleyen Milletvekili Ali Şeker, "Tezkerenin sonucu ne olacak denildiğinde 'Bu kadar olumsuzluğun içinde yetkili kurullar karar verecek' denildi. Bu konuda tezkerenin de, olumlu bir sonuca ulaşmayacak sürecin de parçası olmamak gerektiğine dair itirazlarımız oldu ama toplantının içeriğini size röportaj olarak söyleyemem. Kampta da tartışıldı, itirazlar oldu" ifadelerini kullandı.

'MERKEZİ HÜKÜMETİN YOK SAYILMASI TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI ANLAMDA SIKINTIYA SOKACAK BİR DURUM'

Suriye'ye yönelik harekatta sivillerin de hayatını kaybettiği bilgisi gelirken; bu süreci nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Şeker, "Savaş ölüm, yaralanma, sakatlık demektir. Zorunda olmadıkça savaşa girmemek, siyasetçilerin de diplomatik yollarla görüşmelerle sorunları çözme yolunu zorlamaları gerekir. Burada Suriye'nin yok sayılması, merkezi hükümetin yok sayılması, orada apayrı bir yerleşim kurulmaya çalışılması Türkiye'yi uluslararası anlamda sıkıntıya sokacak bir durumdur" dedi.

'SURİYE'DE CİHATÇI YAPILARIN EGEMENLİĞİNDE BİR ALAN AÇILMASI DOĞRU DEĞİL'

"Türkiye'nin bu duruma getirilmesi doğru değil" diyen Ali Şeker, "Oralarda yerleşimlerin kurulması, fakültelerin açılması doğru bir yaklaşım değil. Türkiye kendi ülkesinde deprem sorununu çözemedi, Türkiye fakültelerini depreme dayanıklı hale getirmedi. Böyle bir politikaya kaynak vermesi doğru değil. Suriye'de cihatçı yapıların egemenliğinde bir alan açılması da doğru değil. Orada doğru olan, Suriye hükümetiyle birlikte Suriye'nin bütünlüğünü sağlamak yönünde çalışma yürütmektir" şeklinde konuştu.

Ali Şeker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da savaş tezkeresine 'Evet' demediğini duyurmuştu.