'Teslimatı geç yaptın' diyerek kargo çalışanını öldüren Tayfun Şahin'e 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi

'Teslimatı geç yaptın' diyerek kargo çalışanını öldüren Tayfun Şahin'e 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi

Kargosunu geç getirdiği gerekçesiyle kargo çalışanını darp eden ve sonrasında ölümüne neden Tayfun Şahin'e, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'da geç teslimat gerekçesiyle kargo çalışanı Mehmet Ali İbin'i darp ederek ölümüne neden olan Tayfun Şahin, 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tayfun Şahin, Çekmeköy'de geçen yıl kargosunun geç gelmesi nedeniyle epilepsi hastası 40 yaşındaki kurye İbin’i darp etmiş ve aldığı darbe sonucu yere düşen İbin, beyin kanaması geçirip hayatını kaybetmişti. 

'HERKESİN BAŞINA GELEBİLECEK BİR OLAY'

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Şahin, "Bu yaşanan olay herkesin başına gelebilecek bir olaydır. Ben bir tepki gösterdim, inkar etmiyorum. Ben maktulü sadece üzerime gelince itekledim, vurmuş değilim. Aracın şoförüne ve maktule ‘Sizi şikayet edeceğim’ dedim. Maktul yere düşünce aracın sürücüsü maktul için ‘Epilepsi hastasıdır, sara krizi geçiriyor’ dedi. Yanımdaki şadırvandan avucumla su taşıyıp maktulün yüzüne serptim" dedi.

'ZOR DURUMDAYIM, TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM'

Mehmet Ali İbin’i ambulans geç kalır diye kucağına alarak arabaya bindirdiğini ve hastaneye götürdüğünü öne süren Şahin, "Ben 28 yaşında bir gencim. Böyle bir olay olduğu için gerçekten çok üzgünüm. Ben kötü bir insan değilim. Ben de kuryelik yapıyorum, ben de çiğ köfte dağıtıyorum. Maktulün ailesine de hak veriyorum, ben de üzgünüm. Evlilik arifesindeydim, nişanlım var. 2 yıldır evliliğimi erteliyorum. Zor durumdayım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

AVUKAT 'KARGO VERİLMİŞ OLSA BU HADİSE MEYDANA GELMEYECEKTİ' DEDİ

Sanık avukatı da ortada bir kavga olmadığını, İbin'in olaydan önce telefonda Şahin'e küfür ettiğini iddia ederek, "Kargo verilmiş olsaydı bu hadise meydana gelmeyecekti. Çekişme sırasında maktul yere düşmüş ve daha sonra vefat etmiştir. Vefat sebebinin sanığın darbesi mi yoksa yere düşmesi sonucu aldığı darbe mi belli değildir" diye savunma yaptı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Tayfun Şahin'i önce 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Heyet cezada indirim yaparak sanık Şahin'i 8 yıl 4 ay hapse çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

KARARA MUHALEFET ŞERHİ

Mahkeme üyelerinden bir hakim ise karara muhalefet şerhi koydu. Muhalefet şerhinde söz konusu olayda ilk haksız hareketin maktul ya da sanıktan geldiği konusunda kesin bir saptama olmadığı belirtilerek cezada haksız tahrik indirimi yapılması gerektiği ifade edildi. (DHA)

DAHA FAZLA