Teslim Töre'nin ailesinden açıklama: Yoldaşı Sinan Cemgil'in yakınında toprağa uğurlanacaktır

Teslim Töre'nin ailesinden açıklama: Yoldaşı Sinan Cemgil'in yakınında toprağa uğurlanacaktır

İsviçre'de hayatını kaybeden 68 kuşağının devrimci önderlerinden Teslim Töre'nin cenazesi İstanbul'da toprağa verilecek.

İsviçre'nin Bern kentinde hayatını kaybeden 1968 kuşağının devrimci önderlerinden Teslim Töre, Perşembe günü Karacaahmet Sultan Dergahı'nda yapılacak anma töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda yoldaşı Sinan Cemgil‘in yakınında toprağa verilecek.

Teslim Töre'nin ailesi tarafından cenaze töreni hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi:

''1968‘in sıra dışı devrimci önderlerinden Teslim Töre’yi yurt dışında siyasi sürgün olarak yaşadığı İsviçre’nin Bern kentinde 24.11.2019 sabahında yitirdik. Yoldaşları ve dostları yarın (Salı günü) İsviçre ‘de yapılacak tören ve anmalardan sonra Teslim Töre‘yi onun mücadelesinin ve ömrünün büyük bölümünü geçirdiği ülkesine uğurlayacaklar. 

Teslim Töre 28.11.2019 (Perşembe) tarihinde Karacaahmet Sultan Dergahında 13.30'da yapılacak anma etkinliğinin ardından Karacaahmet Mezarlığında yoldaşı Sinan Cemgil‘in yakınında toprağa uğurlanacaktır.

Bütün siyasi çevreleri, sol, sosyalist, devrimci ve ilerici güçleri, halklarımızı ve dostlarını onu son yolculuğuna beraberce ve omuz omuza uğurlamaya çağırıyoruz."