Teslim olan IŞİD'liler konuştu: IŞİD artık yenildi!

Teslim olan IŞİD'liler konuştu: IŞİD artık yenildi!

Teslim olan IŞİD'lilerin anlatımına göre IŞİD artık yenildi.

IŞİD'in elinde kalan son alan olan Suriye'nin Baxoz köyünde teslim olan IŞİD'liler konuştu. 

Teslim olan yada yakalanan bu IŞİD'çiler arasında İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Türkistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Suudi Arabistan ve Türkiye başta olmak üzere pek çok ülke vatandaşı var. Bunlardan bir kısmı uzun içerisinde içerisinde yer aldıkları örgüte katılmalarının yanlış olduğunu dile getiriyor.

MA'nın haberine göre teslim olan IŞİD üyesi Mehmet Elmas yaşadığı kentte IŞİD adına çalışmalar yürüttüğünü, 4 yıl önce Suriye’ye gelerek örgüte katıldığını belirrti. Kilis’in Çobanbey sınırından Suriye’ye geçiş yapan Elmas, IŞİD içerisinde yer alıp, bugüne kadar Rakka, Deyrizor, Musul, Tabqa ve Menniç başta olmak üzere birçok alanda savaşmış.

'IŞİD ARTIK YENİLDİ'

Deyrizor'da savaştıktan sonra teslim olan Elmas "IŞİD artık yenildi" şeklinde konuştu.

İstanbul Bağcılar’da yaşarken babası ile birlikte IŞİD'e katıldığını söyleyen 17 yaşındaki Hasan Ok ise, 2016 yılında Suriye'ye geçmiş. Antep sınırından Suriye’ye geçtiklerini anlatan Ok, o dönemde Suriye-Türkiye sınırının neredeyse büyük bir bölümünün IŞİD'in denetiminde olduğunu belirtti. Bu nedenle birçok kez rahat ve sorunsuzca Türkiye’ye gidip geldiğini söyleyen Ok, Halep, Suriye’de çoğunlukla Rakka ve Deyrizor gibi bölgelerde kaldığını ifade etti. Babasının da Rakka’da öldüğünü anlatan Ok, “IŞİD her savaşta alan ve güç kaybetti. Çoğu kişi de kaçtı. DSG, IŞİD'in hilafetini yıktı. Şimdi ben de teslim oldum. Beni gönderebilirlerse Türkiye’ye giderim” diye belirtiyor.

'IŞİD'İN ELİNDE BİR ŞEY KALMADI'

Azerbaycanlı olup, uzun süre Rusya’da yaşayan Elçin Ilıkgül ise, 44 yaşında. 3 çocuğu ile birlikte 4 yıl önce Antep’ten Suriye'ye geçmiş. Eşi daha önce DSG tarafında oluşturulan kampa götürülen Ilıkgül, IŞİD'e katılmadan önce Kürtlerle savaştıklarını bilmediğini söylüyor.

Ilıkgül “IŞİD'e katılmadan önceye kadar bu kadar Kürtlere saldırdıklarını bilmiyordum. Buraya gelince öğrendim. Bir şey kalmadığı için teslim oldum. IŞİD'in elinde bir şey kalmadı" dedi.