TES-İŞ işçileri görmezden geldi, BAŞKENT EDAŞ'ta TİS imzaladı: İşçilerden, sendika binasında protesto!

TES-İŞ işçileri görmezden geldi, BAŞKENT EDAŞ'ta TİS imzaladı: İşçilerden, sendika binasında protesto!

EnerjiSa ile TES-İŞ arasında varılan TİS anlaşması işçilerin tepkisine neden oldu. Sendika binasına gelen işçiler, burada sendikayı protesto etti.

İleri Haber

BAŞKENT EDAŞ’ta işçilerin itirazlarına rağmen TES-İŞ ile EnerjiSa TİS görüşmelerinde anlaştı. Sendika binası önünde toplanan işçiler, binanın içine girerek varılan anlaşmayı protesto etti.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz işçileri Sendikası’nın (TES-İŞ) örgütlü olduğu TEİAŞ, EÜAŞ, AYEDAŞ, TEDAŞ, TOROSLAR ve BAŞKENT elektrik dağıtım şirketlerinin işyerlerinde 2021-2023 dönemlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürerken bugün BAŞKENT EDAŞ’ta süren görüşmelerde bir gelişme yaşandı.

EnerjiSa tarafından işletilen BAŞKENT EDAŞ’ta süren TİS görüşmelerinde TES-İŞ , işçilerden habersiz ilk altı ay için yüzde 9 ikinci altı ay için ise yüzde 7 toplamda yüzde 16 maaş artışına imza attı.

Bunun üzerine işçiler Ankara’daki sendika binası önünde toplandı. Anlaşmadan dolayı sendikaya tepkili olan işçiler, binanın içine girerek protestolarını burada sürdürdü.