Tepkilerin ardından spor ligleri ertelendi!

Tepkilerin ardından spor ligleri ertelendi!

Kasapoğlu kararı, "Hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu" şeklinde duyurdu.

Tepkilerin ardından hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamı ertelendi. Bakan Kasapoğlu, erteleme süresi ile ilgili bilgi vermezken, "Hedefimiz, en kısa sürede tekrar liglerimizin başlaması, hem de seyircili maçlarla dönmek istiyoruz” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünyanın hemen her yerinde spor müsabakaları ertelenirken, Türkiye'de ise müsabakalar seyircisiz oynanmaya devam ediyordu. Özellikle sporcuların tepkilerinin ardından bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. 

LİGLER ERTELENDİ

Bakan Kasapoğlu, "Hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu. Konuyla ilgili kulüplerimizi temsilen kulüpler birliği başkanımızla ve federasyon başkanlarımızla önemli bir toplantı gerçekleştirdik.'' diye konuştu.

SÜRE BELLİ DEĞİL

Süre ile ilgili bilgi vermeyen Kasapoğlu, "Hedefimiz, en kısa sürede tekrar liglerimizin başlaması, hem de seyircili maçlarla dönmek istiyoruz. Takvimi, Türkiye'nin olumlu gidişini de gözleyerek belirleyip, paylaşacağız." dedi.