Tepkiler sonrası: Bakırköy saldırganı tutuklandı

Tepkiler sonrası: Bakırköy saldırganı tutuklandı

İstanbul Bakırköy’deki kız arkadaşını darp ederken kendisini engellemeye çalışanların üzerine aracını süren Görkem Sertaç Göçmen, “Adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve mala zarar verme” suçlarından tutuklandı.

İstanbul Bakırköy’deki kadına şiddete tepki gösterenlerin üzerine arabasını süren ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan saldırgan gelen tepkiler sonucu tutuklandı.

Bakırköy’de bir alış veriş merkezinin önünde kız arkadaşını darp ederken kendisini engellemeye çalışanların üzerine aracını süren Görkem Sertaç Göçmen, “Adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve mala zarar verme” suçlarından tutuklandı.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kız arkadaşı dışında 6 kişiyi yaraladığı açıklanan Göçmen, kız arkadaşını darp etmediğini, 10-15 kişinin aracına saldırarak zarar verdiğini öne sürerek, “Linç edilmekten korktuğum için olay yerinde sağa sola arabayı hareket ettirerek kaçtım. Pişmanım” savunmasını yaptı.

‘ARACINI TEPKİ GÖSTERENLERİN ÜSTÜNE SÜRDÜ’

Hürriyet’in haberine göre Göçmen’in kız arkadaşı A.A. ise ifadesinde “Konuşuyorduk. Bir anda sinirlenerek başıma vurmaya başladı. Vatandaşlar müdahale etmek istediler. Arabadan inip kavga etti. Kalabalık artınca araca bindi, üzerlerine sürdü” dedi.

HAKİM ANNE SAVCI BABANIN ÇOCUĞU ÇIKTI

Cumhuriyet Savcısı Alpay Göçmen ile hakim Aynur Göçmen’in çocukları olan Görkem Sertaç Göçmen, 2017’de Ataköy’deki hâkim savcı lojmanlarında tartıştığı 2 kişiyi pompalı tüfekle yaralamıştı. Bu suçtan 4 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyor.

Bakırköy Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Alpay Göçmen ile Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde hakim olan Aynur Göçmen’in görev yerleri Ekim 2017’de değiştirilmiş, Uşak Adliyesi’ne atanmışlardı.

DAHA FAZLA