Tepkiler büyüyor: Polis ablukası altında 'Musa Orhan tutuklansın' eylemi!

Tepkiler büyüyor: Polis ablukası altında 'Musa Orhan tutuklansın' eylemi!

Atatürk Parkı'ndaki engellemenin ardından HDP Batman İl Binası’na doğru yürüyüşe geçen yurttaşlar, parti binası önünde yine ablukaya alındı. Eylem, atılan sloganlarla sona erdi.

İleri Haber

18 yaşındaki İ.E.’ye tecavüz eden ve intiharına sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması için yurttaşların Batman Atatürk Parkı’nda yapmak istediği eylem polislerce engellendi. Ardından HDP İl Binası’na doğru yürüyüşe geçen yurttaşlara polis burada da engelleme girişiminde bulundu.

16 Temmuz günü bıraktığı mektupla tecavüze Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze maruz bırakıldığını duyurarak intihar eden İ.E.’nin ölümü büyük tepki uyandırdı. Batman’da Türkiye İşçi Partisi (TİP); Halkların Demokratik Partisi (HDP); DİSK, Eğitim Sen ve Petrol İş tarafından Musa Orhan’ın tutuklanması için Atatürk Parkı’nda bir eylem yapılmak istendi. Ancak eyleme polis izin vermedi.

Ardından HDP Batman İl Binası’na doğru yürüyüşe geçen yurttaşlar, parti binası önünde yine ablukaya alındı. Eylem, atılan sloganlarla sona erdi.

DAHA FAZLA