Temyiz dilekçesi verdi, 'Erdoğan'a hakaret' davası açıldı: Avukat Özgür Urfa'nın davası yarın görülecek

Temyiz dilekçesi verdi, 'Erdoğan'a hakaret' davası açıldı: Avukat Özgür Urfa'nın davası yarın görülecek

Temyiz dilekçesi verdiği için hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açılan Avukat Özgür Urfa'nın davası yarın görülecek.

Hakaret davasıyla ilgili bir mahkeme kararı için temyiz dilekçesi veren Avukat Özgür Urfa’ya dilekçede yazılanlardan dolayı ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ dava açılmıştı. Söz konusu davanın ilk duruşması 13 Şubat 2019 günü (yarın) 10.30'da Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

İleri'ye konuşan Avukat Özgür Urfa "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan müvekkillerimin savunmanlığını yaptığım için hakkımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiğim iddiasıyla dava açılmıştır. Baştan sona usulsüzlüklerle dolu olan bir dosyada, son derece ciddiyetsiz ve gayriciddi yürütülen bir soruşturma sonucunda düzenlenen iddianame ile bir avukatın mesleki faaliyeti yargılanmaktadır. Yargılanıyor olmamın esas sebebi müdafi olarak görev yaptığım hakaret davalarındaki yürütmüş olduğum hukuki tartışmalardır. Yoksa iddianameye konu olan temyiz dilekçesinde yazılı olan bir paragraflık cümle dava açılması için “gereken” olan ufak bir detaydan ibarettir" şeklinde konuştu. 

TEMYİZ DİLEKÇESİ VERDİ, DAVA AÇILDI

2014 yılında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kırklareli'nde protesto eden iki kadına “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla dava açılmış ve yargılama sonucunda para cezası verilmişti. Yargılanan kadınların davada avukatlığını yapan Urfa ise kararı, yeniden incelenmesi amacıyla temyiz etmişti.

Adalet Bakanlığı, temyiz dilekçesinde yazılanlardan dolayı 4 yıl sonra Urfa hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmada, Avukatlık Kanunu gereği ifadesinin alınması için Adalet Bakanlığı’nın izni gerekmesine rağmen, Urfa'nın ifadesi izin olmaksızın savcılıkça alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ifadeden sonra “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açmak için Urfa hakkında suç duyurusunu yapan Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi ve izin verilmesinin ardından da dosya Ankara Batı Adliye Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Ankara Batı Adliye Cumhuriyet Başsavcılıği tarafından hazırlanan iddianamede, "Avukat olan sanığın temyiz dilekçesinde belirttiği yaşanan tüm hukuksuzlukların ve yolsuzlukları sorumlusu konumunda olan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonunda ortaya çıkan ses kayıtlarında milyonlarca TL'yi nasıl sıfırladığı,kirli para ilişkileri ve yolsuzluk ilişkileri içerisinde olduğu ortaya çıkmıştır" şeklinde ifadelerin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu oluşturduğu iddia edildi.

Özgür Urfa'nın üyesi olduğu Adalet İçin Hukukçular da yarınki davaya çağrı yaptı.