Temelli'den erken seçim çağrısı

Temelli'den erken seçim çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Ağrı kongresinde yapığı konuşmada "Bir an önce erken seçime gidilmeli" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Ağrı 3'üncü İl Olağan Kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Temelli, "Tükenmiş bir iktidarın halkı tüketmesini istemiyoruz" dedi.

ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ 

Halkın haklarının gasp edildiğini vurgulayan  emelli, AKP'nin iktidarda kalmak için halka zulüm, savaş ve yoksulluk dayattığını ifade etti. Temelli konuşmasında, "Yolsuzluğa, savaşa karşı, faşist iktidara karşı demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz. Tükenmiş bir iktidarın halkı tüketmesini istemiyoruz. Erken seçime gitmemiz gerekiyor. Artık yan yana gelerek ayağa kalkmalı ve bu saldırılara karşı direnmeliyiz. Türkiye’nin ihtiyacı demokratik anayasadır" dedi. 

'KANAL İSTANBUL BÜYÜK BİR YIKIMDIR'

Ülke kaynaklarının rant uğruna boşa harcandığına dikkat çeken Temelli, "Hangi il yoksul değil ki? İşte şiddet budur. Halkın haklarını gasp edip götürmektir. Ağrı’da tarım bitmiştir, hayvancılık bitmiştir. Ağrı her gün biraz daha yoksullaşmıştır. 3’üncü havalimanı yapıldı. Osmanlı boğazından geçilmiyor. Bütün kaynaklar çarçur ediyor. Bugün Kanal İstanbul hayata geçiriliyor. Kanal İstanbul büyük bir yıkımdır" şeklinde konuştu.