Temelli: Ya kayyım cumhuriyeti ya demokratik cumhuriyet diyoruz

Temelli: Ya kayyım cumhuriyeti ya demokratik cumhuriyet diyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, HDP'nin erken seçim çağrısında bulunduğu toplantıyı değerlendirdi ve ''Ya kayyım cumhuriyeti ya demokratik cumhuriyet diyoruz'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'nin sine-i millet talebini ele aldığı toplantıda yapılan değerlendirmelere ilişkin konuştu. 

Artı TV'de yayınlanan ''Odak'' programında Sibel Hürtaş'ın sorularını yanıtlayan Temelli, ''Sine-i Millet çekilmektir. Biz çekilmek istemiyoruz. Üzerine gitmek istiyoruz'' derken, ''Ya kayyım cumhuriyeti ya demokratik cumhuriyet diyoruz'' ifadesini kullandı. 

'YA KAYYIM CUMHURİYETİ YA DEMOKRATİK CUMHURİYET DİYORUZ'

Temelli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Sandık bize yaklaşıyor' demiştik. Tezkere geçtiğinde de yeni bir sürecin olduğunu dile getirmiştik. Maalesef tezkere sürecinde yalnız kaldık. Sine-i Millet çekilmektir. Biz çekilmek istemiyoruz. Üzerine gitmek istiyoruz.

İktidar erken seçim çağrısını yok sayamaz. 2020 yılı hem Türkiye açısından hem de dünya açısından önemli olacak. Ben de 2020 yılı içerisinde seçim olmasını beklerim. Sistem değişmeli. Onun için de toplumsal mutabakat olmalı. Kayyum atanıyor toplum tepkisiz. Tepki vermemiz lazım. Demokratik siyaset içerisinde tepki vermek gerekiyor.

Hem 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'ne karşıyız hem de bu sistemden önceki statükoya karşıyız. Bundan sonra çok yoğun bir programımız var, saha çalışmalarımız devam edecek. Kongrelerimizi bu süreç ile buluşturacağız. Bu aynı zamanda toplumun örgütlenme sürecidir. 'Ya kayyım cumhuriyeti ya demokratik cumhuriyet' diyoruz.''