Temelli: 'Kürdistan' derler, aynı gün Kürtçe tabela indirirler

Temelli: 'Kürdistan' derler, aynı gün Kürtçe tabela indirirler

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Şırnak'ta partililerle bayramlaşırken, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın "Kürdistan mebusu" hatırlatmasına değindi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da Kürtçe konuşup “Kürdistan mebusu” hatırlatmasına yanıt verdi.

Temelli, 31 Mart seçimlerinin öncesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Defolun gidin, yallah Kürdistan’a” sözlerini hatırlatarak, “Biz de dedik ki ‘Hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız.’ İşte buradayız. Yine belediyemizdeyiz. Yine buradayız, yine hep beraberiz” dedi. “Peki, kim gitti” diye soran Temelli’ye yurttaşlar, “Onlar gitti” diye seslenirken, Temelli de “Kayyum gitti. Ne dedik bu kayyımları süpürüp atacağız. Cizre’den de sizlerle beraber kararlılığımızla, mücadelemizle, işte o kayyımu süpürüp attık. Bütün rezilliği ile hırsızlığıyla, yolsuzluğu ile süpürüp attık” diye konuştu. Temelli, “İstanbul’da da kayyımı söküp atacağız” dedi.

'KÜRDİSTAN'DAN BAHSEDER TABELA İNDİRİRLER'

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Binali Yıldırım’ın 31 Mart öncesinde Erdoğan’ın “Kürdistan yok” sözlerinin aksine dün Diyarbakır’da Kürtçe konuşması ve “Kürdistan mebusu” hatırlatmasına da değinen Temelli, şunları söyledi: “Dün bize Kürdistan dedik diye saldıranlar şimdi gelmişler Diyarbakır’da bizim söylediğimizi tekrar ediyorlar. Neden Çünkü samimi değiller. Şimdi peşinde oldukları şey; 3 tane, 5 tane oydur. Bizim, bu samimiyetsiz, bu sahtekarlığa, bu kayyımcu anlayışa verecek tek bir oyumuz yok. Bunlar Diyarbakır’a gelirler Kürdistan’dan bahsederler ama aynı gün içerisinde Tatvan’da Kürtçe tabela indirirler. Bitlis’te Kürtçe tabela indirilir ve bunlar gelirler bizim belediyelerimizin girişini X-ray cihazı kurallar. Ne arıyorsunuz? ‘Suçlu arıyoruz’ diyorlar. ‘Bizden suçlu çıkmaz’ dedim. Size bin kere söyledim; bizden insan çıkar insan. İçiyle dışıyla insan çıkar. Sen suçlu arıyorsan git o kayyumlarına. Kayyumlarını X-ray cihazlarından geçir. Geçir de suç gör. Adeta içlerinde suç yuva yapmış. Evet, çalmadıkları, çırpmadıkları şey kalmamış. Evet, bütün kentleri yağmalamışlar. Cizre’yi de yağmalamışlar ve bu anlayış hala iktidarını sürdürmeye devam ediyor. Buna izin vermeyeceğiz.”