Temelli: Gözaltına alınacak HDP'li bulamazlarsa soğanları alıyorlar

Temelli: Gözaltına alınacak HDP'li bulamazlarsa soğanları alıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Soğan tedarikçilerine yönelik hedef gösterme, AİHM'in Demirtaş kararı ve Leyla Güven'in açlık grevine değinen Temelli, AKP için "Türkiye'yi bunlardan temizleyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

Karadeniz bölgesinden gelen partililerin yoğun katılımıyla yapılan grup toplantısında Temelli, engellenmek istenen HDP Gençlik Kongresi, Leyla Güven'in açlık grevi ve AİHM'in Demirtaş kararıyla ilgili değerlendirmeler bulundu.

'AMED'İ AYAĞA KALDIRAN GENÇLER, TÜRKİYE'Yİ DE AYAĞA KALDIRACAKLAR'

Gençlik Kongresi'nin yoğun katılımla geçtiğini söyleyen Temelli,” Her şeye inat gençler Amed’te yan yana geldi, salonu ayağa kaldırdılar. Görülesi bir coşku vardı. Amed’te salonu ayağa kaldıran gençler, çok yakında Türkiye’yi de ayağa kaldıracaklar” dedi.

AİHM'in Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması kararına değinen Temelli, “AİHM kararını yerine getirmezseniz demokrasi mücadelesine, barış mücadelesine kötülük yapacaksınız. Bu kötülüğü yapmaya hakkınız yok. Hesap sorarız, yakanıza yapışırız” şeklinde konuştu.

Temelli, tutuklu milletvekili Leyla Güven'in PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevine dair de “Leyla Güven açlık grevinin 20. gününde ve cezaevlerinde bugün açlık grevi başlıyor. Neden? Çünkü bu ülkede tecrit var. Gelin bu tecriti bitirin Türkiye’de barış ve demokrasinin yolunu açın. Bütün halklar geçmişte olduğu gibi bugün de bu mücadeleye destek verecektir” dedi.

'KARADENİZ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYLA ANILMALI'

Karadeniz bölgesinden gelen partililerini selamlayan Temelli Karadeniz için şu ifadeleri kullandı:

"Karadeniz denilince bir şovenizm anlayışının öne çıkarıldığını görüyoruz. Niye Karadeniz’i bunlarla anıyoruz ki? Karadeniz devrimci dayanışmayla anılmalı. Mahir Çayanlarla, Kemal Pirlerle, Terzi Fikri ile, Rıfat Horoz ile, Metin Lokumcu ile Havva ana ile anılmalı."

Soğan tedarikçilerine yönelik baskınlarla ilgili ise “Etrafta gözaltına alınacak HDP'li bulamazlarsa soğanları gözaltına alıyorlar” ifadesini kullandı.

'ŞİMDİ SÜPÜRGELERİ HAZIRLAMA ZAMANI, TÜRKİYE'Yİ BUNLARDAN KURTARACAĞIZ'

AKP'ye seslenen Temelli "Türkiye'yi bunlardan temizleyeceğiz" diyerek şöyle konuştu:

"Şimdi süpürgeleri hazırlama zamanı. Temizlik başlıyor. Türkiye’yi bunlardan kurtaracağız. Önce yerel yönetimlerde iktidara geleceğiz, sonra da eşit yurttaşlık temelinde Demokratik Cumhuriyeti var edecek, bir dönüşümü hep birlikte başlatacağız. Bundan kuşkunuz olmasın."