Temelli: Gözaltılar, AKP'nin seçim çalışmasıdır

Temelli: Gözaltılar, AKP'nin seçim çalışmasıdır

Sezai Temelli partisinin grup toplantısında konuştu. Temelli, Erdoğan'ın yerel seçimler üzerinden HDP'yi hedef göstermesine yönelik "Eğer bir yere kayyum atanacaksa o Beştepe'deki Saray olacaktır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Meclis'teki grup toplantısında konuşan Sezai Temelli, Tayyip Erdoğan'a yönelik ciddi eleştirilerde bulundu.

Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

'YARIN 10 EKİM KATLİAMI, AKP'DEN TEK SÖZ DUYMADIK'

"Yarın 10 Ekim, savaşa inat barış dediği için katledilen 103 yoldaşımızı anacağız. Bize dönük bütün katliam davalarında bir tek kamu görevlisi, bir tek polis memuru, bir tek emniyet müdürü bile yargılanmadı. AKP’li siyasetçilerden de ölenlerle ilgili tek söz duymadık.

'SARAY SADECE İNSANLARIN EMEĞİ DEĞİL, CANI ÜZERİNDEN DE YÜKSELİYOR'

“34 havalimanı işçisi ortaçağ karanlığına isyan ettiği için tutuklu. Saray sadece insanların emeği değil, canı üzerinden de yükseliyor.”

"Tank altında ölen çocukların, intihar eden işçilerin, göstere göstere katledilen kadınların ülkesine döndü Türkiye. İktidarın tanıtım filmidir bu cinayetler. Bu filme son verecek güç biziz"

“Demokrasi sorununun çözümü Kürt sorununun çözümü demektir. Bu sorunu çözmeden Türkiye'nin demokratik bir rejime kavuşmasını sağlamak mümkün değil. Dolmabahçe mutabakatının sonlandırılması bizleri katliamlarla anılan bir dönemi yaşamamaza neden oldu. O masayı devirenler katliamların sorumlusudur.”

'DERİNLEŞEN KRİZLE BİRLİKTE YİNE MİLLET, VATAN, SAKARYA EDEBİYATINA SARILDILAR'

“Hem iktisadi krizin içinde boğuluyorlar hem de bu savaş politikalarında ısrar ediyorlar. Kriz var, ciddi anlamda bir yoksullaşma var, işsizlik artıyor, savunma harcamaları da artıyor. Savaş politikaları iktidarda kalmalarının nedenidir. O yüzden bizim arkadaşlarımızı cezaevinde tutuyorlar. Çünkü halklardan korkuyorlar. O yüzden HDP’den korkuyorlar. Derinleşen ekonomik kriz ile birlikte yine millet, vatan, sakarya edebiyatına sarıldılar. ”

'GÖZALTILAR AKP'NİN SEÇİM ÇALIŞMASIDIR'

"Yerel seçimlerin söz konusu olmasıyla yeniden HDP'yi ağızlarına dolamaya başladılar. Bu son gözaltılarda AKP'nin seçim çalışmasıdır. Nasıl seçim çalışmaları yaptıklarını 24 Haziran'dan hatırlıyoruz. Gözaltılar, cinayetler, kaymakamlar, valiler; hepsi seçim çalışmalarına dahildir."

"Biz yerel seçim adaylarımızı halka rağmen değil, halkla beraber; pazarlıkla değil, toplumsal ittifaklarla belirleyeceğiz."

"Erdoğan, HDP'yi meşru bir parti olarak görmüyormuş. Sen meşru musun? Sen sandıklara her türlü şaibeyi sokmuş, ucu ucuna o sandıktan çıkmış birisin. Bilgisayar Mühendisleri Odası seçim sonuçlarındaki hileleri açıkladı, ne denli hile olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koydu."

'BİZİM MUHATAPLARIMIZ TÜRKİYE HALKLARIDIR'

"Biz seni muhatap almıyoruz. Bizim muhattaplarımız Türkiye halklarıdır, bizim muhatap alacağımız işçilerimiz, emekçilerimiz, kadınlarımız var. Biz seni muhatap almıyoruz."

'EĞER BİR YERE KAYYUM ATANACAKSA O BEŞTEPE'DEKİ SARAY OLACAKTIR'

"Kayyum Van’ın, Amed’in, Mardin’in sorunu değil. Kayyum Trakya’nın, Ege’nin, Çukurova’nın sorunu. Kayyum, demokrasi sorunu, barış sorunu. Demokrasi güçleri, barış isteyenler yan yana gelerek bu ülkeyi bu kayyumcu zihniyetten kurtarabilir. 24 Haziran'da barajı nasıl yıkıp attıysak, yerel seçimlerde de kayyum coğrafyasını kayyumlardan kurtaracağız. Eğer bir yere kayyum atanacaksa Beştepe olacak, Saray olacaktır."