Temelli: Erdoğan senin emeklilik vaktin geldi!

Temelli: Erdoğan senin emeklilik vaktin geldi!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim kampanyası kapsamında Ardahan'da konuştu.

Foto: Mezopotamya Ajansı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim kampanyası kapsamında Ardahan'da konuştu. 

Temelli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

'ZULÜM BİTSİN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ'

Türkiye demokrasisi yine büyük bir yara aldı. Türkiye demokrasisine bu zulmü yapanlar, Türkiye’de demokratik siyasete tahammül edemeyenler bugün ülkeyi içinden çıkılmaz bir noktaya sürükleyenlerdir. Buna son vermek bizim elimizde. İşte buna son vermek için mücadele ediyoruz. Bu adaletsizlik, bu hukuksuzluk bitsin diye, bu savaş bu zulüm bitsin diye demokrasiden, barıştan yana mücadelemizi yükseltiyoruz, yükseltmeye de devam edeceğiz. 

'KAYYIMLAR HER GÜN SUÇA BULAŞMIŞ'

Çıkın halka açıklayın neden kayyım atadınız. Şimdi yine meydanlarda diyorlar ki biz o belediyelere kayyım atayarak oradaki yolsuzlukları, suçları önledik. Ellerinde bir tane belge yok. Bir tane suça dair, yolsuzluğa dair belge yok. Ama onlar kayyım atadıktan sonra o kayyımlarla ilgili olarak bizim elimizde onların işlediği suçlara ilişkin onlarca dosya var. Tam 2 yıl 4 ay boyunca her gün suça bulaşmışlar, her gün yolsuzluk yapmışlar. bunların hesabını 31 Mart’tan sonra soracağız. Onlara kendilerine sorsanız bizim belediyelerimiz suça bulaşmışmış. Bütün belediye kaynaklarını Kandil’e gönderiyorlarmışmış. Bir tane belge yok. Halkın belediyelerinin kaynakları, yine halk için kullanılmıştır ve bunun belgeleri ortadadır. Bir tane suç ve yolsuzluk belgesi bulamadan iftara atarak, çamur atarak, halkı aldatarak siyaset yaptıklarını sanıyorlar. 

'17 YILDIR BU ÜLKEYİ HDP Mİ YÖNETTİ?'

Bakın, halktan toplumdan o kadar kopmuşlar ki ne söylediklerini bilmiyorlar. Tek söyledikleri bir şey var sabah akşam HDP’ye saldırmak, bizi düşmanlaştırmak. Bunu kendisi ve bir kaç bakanı, adayları her yerde yapıyor. Ya siz bırakın HDP’yi, 17 yıldır iktidardasınız, 17 yıl sonra bu ülkenin hali nedir? Çıkın önce bunun hesabını verin. "Biz hata yaptık, şuralarda yanlış yaptık" diye bir özeleştiri verin. HDP iktidarda mıydı, 17 yıldır bu ülkeyi HDP mi yönetti? Biz bu ülkeyi değil 17 yılı bırakın 17 ayda düzlüğe çıkarırız. Biz iktidara geliyoruz, bu ülkenin önünü açmaya bu ülkeyi demokratikleştirmeye geliyoruz. Bu ülkeye barışı getiriyoruz. Önce yerel yönetimlerde sonra Türkiye’de iktidara geleceğiz. Sadece Türkiye’de değil hem Türkiye hem de Orta Doğu hem de Avrupa’da barışı gerçekleştireceğiz. 

'EMEKLİLİK VAKTİ GELDİ'

O kadar halktan kopuklar ki dün bir şey söylüyor. Diyor ki 65 yaş üzerindekiler diyor elden ayaktan düşüyor. 65 yaşına gelmiş insanları yok sayma başlıyor. Oysa bir çoğumuz için yaşam emekli olduktan sonra başlıyor. Biz emeklilerin kentlerini de var edeceğiz. Tüm emeklilerimiz 65 yaşından sonra yaşadıkları kentlerde huzur içinde sosyal yaşamı bizimle birlikte var edeceğiz. İktidara geldiğimiz zaman 65 yaş emekliliğini, bu mezarda emeklilik yasasını değiştireceğiz. Kadınlar 55, erkekler 60 yaşında emekli olacak. Ve emekliler sosyal yaşamın içinde, torunlarımız, çocuklarımızla kentin sosyal dokusu içinde kent yaşamına katkı sunacaklar. Çalışmak zorunda kalmayacaklar. Bugün 8 milyon emekli çalışmak zorunda çünkü geçinemiyor, yoksul. Biz belediyelerimizde, yerel yönetimlerimizde emeklilerin çalışmak zorunda kalmadığı projeleri hayata geçireceğiz. Yoksullukla mücadele ederken bu konuyu öncelikli konu olarak ele alacağız. Birlikte pişirip birlikte yiyeceğiz. Yoksul emekli insanlarımızla dayanışma içinde olacağız.