Temel gelir güvencesi için imza kampanyası: 'Temel gelir güvencesi yaşatır'

Temel gelir güvencesi için imza kampanyası: 'Temel gelir güvencesi yaşatır'

İmza formunda, "Ülkede yaşayanlara kamu bütçesinden karşılanmak üzere aylık periyodlar halinde ödenecek temel gelir güvencesinin kademeli olarak minimum refah düzeyinin altında yaşayanlardan başlayarak, kadınlar ve gençlere öncelik verilmek suretiyle acilen hayata geçirilmesini talep ediyoruz" denildi.

İleri Haber

Temel Gelir Güvencesi Yaşatır Platformu tarafından ülkede yaşayanlara kamu bütçesinden karşılanmak üzere aylık periyodlar halinde ödenecek temel gelir güvencesinin hayata geçirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

AKP’nin ekonomi politikaları sonucu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından önce başlayan halkın krizi, pandemide iktidarın muslukları tamamiyle patronlara açmasıyla daha da derinleşti. Ücretlerdeki düşüşler, artan işsizlik ve yüksek enflasyon emekçiler için ciddi gelir kaybına neden oldu.

Bu şartlarda bir araya gelen 92 kurum, Temel Gelir Güvencesi Yaşatır Platformu’nu kurmuştu. Platform tarafından ülkede yaşayanlara kamu bütçesinden karşılanmak üzere aylık periyodlar halinde ödenecek temel gelir güvencesinin hayata geçirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

İmza formunda şu ifadeler yer aldı:

Türkiye’de zaten adaletsiz olan gelir dağılımı, Covid-19 salgınının yarattığı ekonomik krizle daha da derinleşti. Salgının ve ekonomik krizin bütün ağırlığı kadınların, emekçilerin, yoksulların, esnafın, kayıtsız çalışanların sırtına yüklendi. Milyonlarca kişi işsiz.

Ülkede yaşayanlara kamu bütçesinden karşılanmak üzere aylık periyodlar halinde ödenecek temel gelir güvencesinin kademeli olarak minimum refah düzeyinin altında yaşayanlardan başlayarak, kadınlar ve gençlere öncelik verilmek suretiyle acilen hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

İmza formuna ulaşmak için: https://temelgeliryasatir738079918.wordpress.com/

DAHA FAZLA