Telefon numarasının sonunun '12' ile bittiği gerekçesiyle gözaltına alınan Beyza Buldağ tutuklandı!

Telefon numarasının sonunun '12' ile bittiği gerekçesiyle gözaltına alınan Beyza Buldağ tutuklandı!

MSGSÜ öğrencisi Beyza Buldağ, bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Buldağ, savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İleri Haber

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, bu sabah 05.00 saatlerinde İzmir'deki evinden gözaltına alındı. İstanbul Adliyesi'ne getirilen Buldağ, savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Buldağ'ın çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince, tutuklanmasına karar verildi.

Evine yapılan baskınla gözaltına alınan Buldağ'ın, Boğaziçi dayanışma gruplarını yönettiği iddia edilirken bilgisayarına ve telefonuna el konuldu.

Adalet İçin Hukukçular'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Beyza'nın Buca karakolunda tutulduğu belirtilirken, öğlen saatlerinde İstanbul'a getirileceği kaydedilmişti.

BEYZA ÇAĞLAYAN'A GETİRİLDİ

Buldağ'ın akşam saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne getirildiği öğrenildi. Buldağ'ın savcılık ifadesinin alınması bekleniyor.

Buldağ'ın İzmir'deki evinden gözaltına alınıp İstanbul'a getirileceğinin öğrenilmesinin ardından Öğrenci Sendikası #BeyzayıSerbestBırakın hashtag'iyle bir kampanya başlattı. Kampanya kısa sürede Twitter gündemine girdi.

Avukat Özgür Urfa'nın açıklamalarına göre Beyza'ya Cumhurbaşkanı'na hakaret ve Boğaziçi Dayanışması Twitter hesabını yönetme gibi suçlamalar yöneltildi. 

Urfa'nın paylaşımı şu şekilde: 

"Boğaziçi Dayanışması hesabını yönettiği iddiasıyla, 12. CB'ye mektup sebebiyle CB'na hakaret, diğer paylaşımlar sebebiyle halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etme ve suç işlemeye tahrik. Tek delil ise telefon numarasının son iki hanesinin 12 ile bitmesi."

Beyza Buldağ'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki savcılık ifadesinin bittiği ve kararın beklendiği öğrenildi.

BULDAĞ, TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Buldağ, savcılık ifadesinin ardından, "Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

SOSYAL MEDYADA BEYZA'YA BÜYÜK DESTEK

Sabah saatlerinde İzmir'deki evinden 'Whatsapp grubu kurmak' suçlamalasıyla gözaltına alınarak İstanbul Adliyesi'ne getirilen Beyza Buldağ'a sosyal medyadan destek yağdı.

Öğrenci Sendikası'nın #BeyzayıSerbestBırakın hashtag'iyle başlattığı destek kampanyası büyük bir katılımla Twitter'da gündeme oturdu.

BEYZA BULDAĞ TUTUKLANDI

Sulh Ceza Hakimliği Beyza Buldağ'ın tutuklanmasına karar verdi.

TUTUKLANMASININ ARDINDAN BEYZA'NIN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Tutuklanan Öğrenci Sendikası üyesi Beyza Buldağ'ın avukatlarından açıklama geldi. Avukatlar adına Özgür Urfa tarafından yapılan açıklamada, "Beyza bugün Anıl ve Şilan'a özgürlük istediği iddiasıyla tutuklandı. Savcılık, gözaltına alınan, tutuklanan öğrencilere özgürlük istemeyi suç olarak nitelendirdi. Mahkeme de bunu suç olarak nitelendirip Beyza'yı tutukladı. Anıl ve Şilan'a, tüm tutuklu öğrencilere özgürlük istemek suçsa, bu suçu işliyoruz. Anıl ve Şilana, bütün tutuklu öğrencilere özgürlük istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BEYZA İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYA GÜNDEME OTURDU

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verdiği için tutuklanan Beyza Buldağ için başlatılan hashtag kampanyaları Twitter gündeminin zirvesine ulaştı.