TELE 1'den 'ekran karartma' açıklaması: 'Çarşamba gecesine kadar yayındayız'

TELE 1'den 'ekran karartma' açıklaması: 'Çarşamba gecesine kadar yayındayız'

Yanardağ'ın tepkisinin ardından RTÜK yetkililerinin TELE 1'i arayarak telefonla bilgi verdikleri ortaya çıktı.

TELE 1 hakkında 5 günlük ekran karartma cezası hakkında bugün tebliğde bulunan RTÜK, TELE1'in kapatılacağı tarih için 5 gün süre verdi. TELE 1 yürütmeyi durdurma davası açarken, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor. Çarşamba gecesine kadar yayındayız" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) 1 Temmuz’da alınan kararla Halk TV ve TELE 1'e 5 gün yayın durdurma cezası verildi. Program durdurma yerine yayın cezası verilmesi nedeniyle iki televizyon kanalının ekranlarının beş gün kararacağı bildirildi.

[ih2]

YARGIYA TAŞINMIŞTI

Bu ceza daha sonra yargıya taşındı. RTÜK’ün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından seçilen üyeleri Okan Konuralp ile İlhan Taşcı, kararın iptali için 13 Temmuz’da mahkemeye başvurdu.

SAATLER KALA TEBLİĞİ

Öte yandan Halk TV ve TELE 1 hakkında 5 gün ekran karartma cezası veren RTÜK, cezanın tebliğini TELE1'e haftanın son iş günü mesainin bitmesine sadece saatler kala yaptı.

YANARDAĞ’DAN TEPKİ

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, haftanın son iş günü mesai bitrimine saatler kala yapılan bildirim nedeniyle RTÜK'e tepki gösterdi.

‘ÇARŞAMBA GECESİNE KADAR YAYINDAYIZ’

Yanardağ'ın tepkisinin ardından RTÜK yetkililerinin TELE 1'i arayarak telefonla bilgi verdikleri ortaya çıktı.

Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından yaşananları aktardı ve verilen karar hakkında yürütmeyi durdurma davası açtıklarını duyurdu.

Yanadardağ'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor.. RTÜK'ten arayıp 5 gün süremiz olduğunu bildirdiler. Karar, "geçici kapatma" niteliğinde ağır olduğu için ve Ulusal Elektronik Tebliğ Sistemi mevzuatı nedeniyle böyle bir süremiz varmış. Çarşamba gecesine kadar yayındayız. Ama biz davamızı açtık."

DAHA FAZLA