Tel Abyad'da bombalı saldırı: 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralı

Tel Abyad'da bombalı saldırı: 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralı

Tel Abyad’da pazar yerine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. MSB'nin yaptığı açıklamaya göre 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'nin düzenlediği harekatın ardından TSK'nın ve cihatçıların kontrolüne giren Tel Abyad kentinde pazar yerine bombalı bir saldırı düzenlendi.

Yaralılar sınırın dibindeki Akçakale ile Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldılar. Olası başka bir saldırıya karşılık sivillerin araç olan yerlerden uzak durulması istenilirken, yerel asayiş güçleri kente giriş ve çıkışları kapattı.

MSB: 13 KİŞİ ÖLDÜ, 20 YARALI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre patlamada 13 kişi yaşamını yitirdi 20 kişi de yaralandı.

KALIN VE ÇAVUŞOĞLU KÜRT GÜÇLERİNİ İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarda saldırı konusunda adres olarak Kürt güçlerini gösterdi.

Çavuşoğlu, “Tel Abyad’da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG‘ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun. Bu hain saldırı, Barış Pınarı Harekatı’nın ne kadar doğru ve yerinde olduğunun en büyük göstergesidir” dedi.
 
DSG’DEN AÇIKLAMA GELDİ: BİZ YAPMADIK, AYNI TAKTİĞİ AFRİN'DE DE GÖRDÜK

Türkiye’nin saldırıdan sorumlu tuttuğu Suriye Demokratik Güçleri'nden (DSG) saldırıyla ilgili açıklama geldi. DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabından yaptığı açıklamada daha önce Afrin’de benzerlerinin yaşandığını söylediği saldırı konusunda Türkiye’yi suçladı. Bali, bombalı saldırının Türkiye’nin bölgeyi bütünüyle boşaltıp, Suriyeli  sığınmacıları yerleştirmeyi meşrulaştırmak için başvurduğu bir “taktik” olduğunu söyledi.

DSG Basın Sözcüsü şu paylaşımlarda bulundu: “Türkiye ve kontrolündeki güçler, arazinin gerçek sahiplerini yerinden etmek ve Türkiye'deki Suriyeli mültecileri buraya yerleştirmek için şimdi de sivilleri hedef alan patlamalarla Til Abyad'da kaos yaratıyor. Türkiye, kontrol ettiği bölgedeki sivil kayıplardan sorumludur. Bu, Türkiye'nin işgal altındaki Efrin'de de başvurduğu şehrin Kürt nüfusunu ortadan kaldırmak için kullandığı taktiktir. Siviller bunun farkında olmalı ve hiç kimse Kuzey Suriye’de Türkiye'nin işgal ettiği bölgelerdeki evlerini terk etmemelidir.”