Tekzip metni

28-01-2021 günü yayınlanan “Sabiha Gökçen Havalimanı metro şantiyesinde işçilerin maaşı 2 aydır ödenmiyor!” başlıklı yazıda, Müvekkil Şirketin maaşları ödemediği ve işçileri tehdit ettiği iddia edilmiştir. İddialar gerçek dışıdır.

Habere konu personel Taşeron Şirketin bordrolu çalışanlarıdır. Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş.’nin ortağı olduğu ortaklığın; yapımını üstlendiği Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı İnşaat Ve Elektro-Mekanik Sistemler Temin, Montaj Ve İşletmeye Alma İşleri kapsamında; ne kendi personellerine, ne de adı geçen taşeron firmaya, borcu bulunmamaktır.

Üstlendiği işlerde, kutsal saydığı İşçi Haklarını sonuna kadar koruyan Müvekkil Gülermak A.Ş., her ne kadar İş Hukukundan ve sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmekteyse de, kendisinden kaynaklanmayan konunun çözümü için taraflarla görüşmekte ve işçilerin hiçbir surette mağduriyet yaşamaması için çözüm üretmektedir keza İşçiler, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada problemin taşeron şirketten kaynaklandığını belirterek çözüm iradesi sebebiyle Gülermak A.Ş.’ye teşekkürlerini ifade etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi “Vekili” Av. Hasan Fehmi Güneş

DAHA FAZLA