Teksas'taki kilise saldırısında katliam son anda engellendi: Saldırgan, silahlı başka biri tarafından öldürüldü

Teksas'taki kilise saldırısında katliam son anda engellendi: Saldırgan, silahlı başka biri tarafından öldürüldü

Teksas'ta iki kişinin hayatını kaybettiği kilise saldırısında katliam, gönüllü güvenlik ekibinden birinin saldırganı vurmasıyla engellendi.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kiliseye Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. O sırada kilisede bulunan bir başka silahlı kişi, saldırganı öldürdü.

Teksas eyaletinin kuzeyinde, Dallas şehri yakınlarındaki Fort Worth şehrinin White Settlement bölgesinde bulunan West Freeway Kilisesi'nde Pazar ayini yapılıyordu.

Kilisedeki güvenlik kamerasının kayıtlarına göre yerel saatle 11:50'de, kilise sıralarında oturan bir kişi ayağa kalkarak yakınındaki bir kişiyle konuştu. Konuştuğu kişi eliyle arka sıralardaki bir başka kişiyi işaret etti. Saldırgan, elindeki silahı işaret edilen kişiye doğru ateşlemeye başladı.

Ardından ilk konuştuğu kişiye ateş etti. İki kişi de hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Kilisede bulunan bir başka kişi ise, saldırganı fark ettiği anda silahını çıkararak ateş etti. Kamera kayıtlarında, aynı sırada kilise bulunan birkaç kişinin daha küçük silahlarını çıkararak saldırgana yönlendirdiği görülüyor. Ancak onların da ateş edip etmedikleri bilinmiyor.

'KİLİSE GÜVENLİK EKİBİ OLMASA KATLİAMA DÖNÜŞEBİLİRDİ'

BBC Türkçe'nin haberine göre, kilisenin papazlarından Jack Cummings, Amerikan New York Times gazetesine, saldırganın birden "kilisenin güvenlik ekibinin" dikkatini üzerine çektiğini, güvenlik ekibinin kilise cemattindeki gönüllülerden oluştuğunu söyleyerek "Kiliseye üye olan ve ateşli silah taşıma ruhsatı olan kişilerden oluşan güvenlik ekibi, bugün birçok hayat kurtardı. Onlar olmasaydı bu olay bir katliama dönüşebilirdi" dedi.

Eylül ayında Teksas'ta yürürlüğe giren yasaya göre silah ruhsatı olan kişilerin silahlarını ibadet mekanlarında da kullanmasına izin veriliyor.