Teksas saldırganının kimliği belli oldu

Teksas saldırganının kimliği belli oldu

Teksas’da bir kiliseye düzenlediği saldırı sonucu 26 kişinin ölümüne neden olan saldırganın kimliği açıklandı.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede 26 kişinin ölümüne neden olan saldırganın kimliği belli oldu. ABD basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu duyurdu.

NTV'nin aktardığına göre, ABD Hava Kuvvetleri'nde 2009-2013 yıllar arasında görev aldığı kaydedilen saldırganın İncil okulunda öğretmenlik yapmış olduğu öğrenildi.

ÖLÜ SAYISI DÜZELTİLDİ

Teksas Valisi Gregg Abbot düzenlediği basın toplantısında, daha önce yerel medyada 27 olarak verilen ölü sayısının 26 olduğunu açıkladı. Teksas Kamu Güvenliği yetkilisi Freman Martin ise 23 kişinin kilisede, 2 kişinin kilise dışında, 1 kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

'SALDIRGAN ARACINDA ÖLÜ BULUNDU'

Siyah renkli giysiler giyen saldırganın üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu belirten Martin, olay yerinde silahını düşürdükten sonra kaçan saldırganın aracında ölü bulunduğunu, saldırganın ya intihar ettiği ya da olayın ardından kendisini takip eden bir mahalle sakini tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş olabileceğini ifade etti.

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR…

Yerel kaynaklarda kilisedeki ayine 50 civarında kişinin düzenli katıldığı belirtilirken, yaşamını yitirenler arasında 2 yaşında bir çocuğun ve kilise papazının 14 yaşındaki kızının da olduğu bilgisi yer aldı.

TRUMP: KALPLERİMİZ KIRILDI

Japonya'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump’tan ise saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama geldi. Trump, saldırıyı 'şeytani bir davranış' sözleriyle tanımladığı açıklamasında, "Acımızı ve duygumuzu kelimelerle anlatamayız ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının duygularını hayal dahi edemeyiz. Kalplerimiz kırıldı" ifadelerini kullandı.

Trump’ın söz konusu açıklaması şöyle:

"Bunun gibi zor zamanlarda biz Amerikalıların en iyi yaptığı şey bir araya gelmektir. El ele tutuşuruz ve gözyaşlarımızla ve üzüntümüzle güçlü dururuz. Benim yönetimim eyalet ve yerel yetkililere tam destek vererek soruşturmayı destekliyor. Bütün Amerika, yaralılar ve aileleri için Tanrı'ya dua ediyor ve onların yanından ayrılmayacağız."

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi kiliseye girerek etrafa ateş açmış, saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş ve en az 20 kişi de yaralanmıştı.