TEKMİS Tekstil'de işçilere sistemli mobbing ve tehdit!

TEKMİS Tekstil'de işçilere sistemli mobbing ve tehdit!

İçinde bulundukları duruma daha fazla dayanamayan işçiler, birer birer işlerini bırakmak zorunda kaldı. Pandemiyi bahane eden TEKMİS Tekstil yönetimi ise sendika yönetiminin fabrikaya girmesini de engelliyor.

İleri Haber

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren TEKMİS Tekstil Fabrikası işçileri 7 ayı geçkin bir süredir düzenli olarak baskılara, mobbinge ve tehditlere maruz kalıyor.

Yaklaşık 480 işçinin çalıştığı fabrikadaki sendikal örgütlenme, yeterli sayıya rahatlıkla ulaşınca; fabrika sahibi sendikal örgütlenmeyi kabul ettiğini belirten bir memorandum da yayınladı. Ancak sendika başkanının ziyaretinden sonra fabrika patronu, sendikal örgütlenmenin en yoğun olduğu boyahane atölyesini kapatacağını duyurarak işçilerden imza almaya çalıştı.

İşçilere uyguladığı baskıları günden güne arttıran patron, kimi işçileri çalıştıkları bölümleri değiştirmekle korkutmayı denerken, kimilerini ise yavaş çalıştıklarını öne sürerek işten çıkarıp, ardından "yanlışlık olduğunu" söyleyip yeniden işe başlatarak mobbing uyguladı.

PANDEMİYİ BAHANE EDEN PATRON SENDİKALAŞMAYI ENGELLİYOR!

Pandeminin ilk döneminde yönetimin kararıyla 15 gün gibi bir süreyle kapanan TEKMİS Tekstil, bu sürecin ardından tüm sendikalı işçileri kısa çalışma ödeneğiyle izne yollarken; sendikaya üye olmayan işçilerle üretime devam etti.

Kısa çalışma ödeneğine mahkum edilen sendikalı işçiler ücretlerinin bir bölümüyle hayatlarını idame ettirmeye çalışırken; sendikasız işçilere verdiği teşviklerle ve artırdığı mesai saatleriyle bir yandan örgütsüz çalışanlarını ağır çalışma koşullarına mahkum eden, bir yandan da işini devam ettiren fabrika patronu pandemi sürecini fırsata çevirdi.

İçinde bulundukları duruma daha fazla dayanamayan işçiler ise birer birer işlerini bırakmak zorunda kaldı. Pandemiyi bahane eden TEKMİS Tekstil yönetimi ise sendika yönetiminin fabrikaya girmesini de engelliyor.