Tekirdağ’da ‘bekçiler alkol alanlara saldırdı’ iddiası: Önce vatandaşa, sonra havaya ateş etti

Tekirdağ’da ‘bekçiler alkol alanlara saldırdı’ iddiası: Önce vatandaşa, sonra havaya ateş etti

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde hafta sonu yaşanan olaya ilişkin yeni iddia ve görüntüler ortaya çıktı.

İleri Haber

Tekirdağ’ın Kapaklı geçen cuma düğünden çıkan gençler ile bekçiler arasında yaşanan tartışmada biri bekçi, iki kişinin yaralandığı haberleri ortaya atılmıştı. Olayla ilgili yeni iddialar ve görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde bir bekçinin önce kendisine saldırdığı iddia edilen kişiye, sonra ise havaya ateş ettiği görüldü. Ayrıca vurulan kişinin yerdeyken darp edildiği de görüntülere yansıdı.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde alkollü oldukları iddia edilen bir grup genç ile bekçiler arasında tartışma çıktığı, iddiaya göre üzerinde bıçak bulunan E.M. isimli şahsın, bekçi R.Y.’yi bıçakla yaraladığı, bunun üzerine E.M., bacağından vurulduğu haberi basında yer almıştı.

Haberlerde, iddiaya göre olay şöyle yaşanmıştı:

Olay, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinin Pınar Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre alkollü bir grup genç, bulvar üzerinde gürültü yaptı.

Bölgede yaşayan vatandaşların polise ihbarı üzerine olay yerine gelen bekçiler ile gençler arasında tartışma çıktı.

İddiaya göre tartışma sırasında, E.M., üzerinde taşıdığı bıçak ile bekçi R.Y.'yi bacağından yaraladı.

Bekçiyi yaralayan E.M., uyarılara karşın elindeki bıçağı bırakmayınca bacağından tabanca ile vurularak yakalandı.

Bekçi R.Y. ile şüpheli E.M., Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, tedavisinin ardından E.M. ile olay sırasında yanında bulunan T.H., A.A., R.Z., İ.Ç., S.Ş., S.Ş. ve T.Ş.'yi gözaltına aldı.

YENİ İDDİALAR

Bu haberlerin ardından bugün Instagram’da “Burası.trakya” isimli sayfada, olaya ilişkin yeni iddialar paylaşıldı.

Olayı yaşayanlardan biri olduğunu iddia eden kişiden aktarılana göre, düğün sonrası alkol alan grubun yanına saat 00.30 sularında 4 bekçi geldi. Bekçiler gruba, bulundukları noktada alkol almamaları yönünde “alo”, “kime diyorum” gibi ifadelerle uyarıda bulundu.

Bunun üzerine gruptan, “Toparlanıp 10 dakika içinde kalkıyoruz” yanıtı geldi. Bekçilerden biri ise “Ben anlamam ulan 10 dakika, kalkacaksınız diyorsam kalkacaksınız” şeklinde konuştu.

O sırada yine kalkacaklarını söyleyen gruba biber gazı sıkıldı. Bekçiler, gruba coplarla saldırırken, bir kişi cebinden çıkardığı bıçak ile bekçiyi hafif yaraladı.

Bunun üzerine bekçi, uyarıda bulunmadan bu kişiyi bacağından vurdu. Sonrasında havaya ateş etti. Yaralanan kişi, yerde etkisiz haldeyken darp edildi.

Gözaltına alınanlara işaraçta işkence yapılırken, çevredekiler de ellerinde bulunan görüntüleri silmesi için tehdit edildi.

GÖRÜNTÜLER DE ORTAYA ÇIKTI

Aynı sayfada olaya ilişkin paylaşılan görüntülerde de bir bekçinin önce kendisine saldırdığı iddia edilen kişiye, sonra ise havaya ateş ettiği görüldü. Ayrıca vurulan kişinin yerdeyken darp edildiği de görüntülere yansıdı.

DAHA FAZLA