Tek tip uygulaması başlatıldı: Direnenlere saldırı!

Tek tip uygulaması başlatıldı: Direnenlere saldırı!

Silivri Cezaevi’nde tep tip kıyafet uygulaması başlatıldı. Dayatmaya direnen iki kişiyi saldırıya uğradı. İleri'ye konuşan ÇHD İstanbul Şube Başkanı saldırıyı doğruladı.

Meryem Yıldırım / meryem_yildrim

Silivri Cezaevi’nde tek tip kıyafet uygulaması başlatıldı.

Silivri’de tutuklu bulunan İlker Altundal ve Gökhan Keskin'e duruşmaya götürüleceği sırada tek tip elbise giymeleri söylendiği öğrenildi.

Halkın Hukuk Bürosu’ndan (HHB) yapılan açıklamaya göre tek tip elbiseyi giymeyi kabul etmeyen Altundal ve Keskin gardiyanların saldırısına uğradı.

ÇHD OLAYI DOĞRULADI

İleri Haber'e bilgi veren ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil de olayı doğruladı.

Saldırıya uğrayan kişilerle görüşemediklerini aktaran Yeşil, “Bugün orada iki avukat arkadaşlarımız var. Onlara ulaşabilirsek bizzat görüşme yapacaklar, ulaşamazsak bizzat Cuma günü ÇHD’li avukatlar görüşecek” dedi.

[ih2]

 

AKP TEK TİPİ ADIM ADIM GETİRDİ, KHK İLE YÜRÜRLÜĞE SOKTU

Tek tip kıyafet uygulamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı konuşmada dillendirmiş, Erdoğan’ın “badem var ya badem” diyerek rengini de ilan ettiği uygulamanın kapsamıyla ilgili yasal düzenlemelerin yolda olduğunun sinyalini ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ağustos 2017’de vermişti. Çok geçmeden AKP, ‘tek tip kıyafet’ dayatmasını 24 Aralık 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK ile getirdi.

5275 sayılı "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"a eklenen maddeye göre, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" ile "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı" suçlamalarıyla hükümlü ve tutuklu olanlar badem kurusu renginde tulum giyecek.

[ih3]

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan", "Devletin güvenliğine karşı suçlar" ile "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle "örgüt kurma, suç için anlaşma ve örgüte silah sağlama" suçlarından tutuklu ve hükümlülerin ise duruşmalarda gri renkli tulum giymesi dayatılıyor.