Tek Gıda İş: Sendika isteyen Cargill işçisi mücadelesinden vazgeçmeyecektir!

Tek Gıda İş: Sendika isteyen Cargill işçisi mücadelesinden vazgeçmeyecektir!

526 gündür direnen Cargill işçileri için bugün Cargill Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi.

İleri Haber

Sendikalaştıkları için Cargill isimli ABD'li gıda şirketi tarafından işten çıkarılan işçilerin mücadelesi 526 gündür devam ediyor. 

Direnişlerini İstanbul Ataşehir Paladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne taşıyan işçilere destek için, direnişin 36. gününde, Tekgıda-İş Sendikası Başkanlar Kurulu çağrısıyla bir basın açıklaması düzenlendi. 

Emek, kitle örgütleri ve siyasi partilerin de katıldığı açıklamada "Anayasal hakları tanımamaya, üyelerimize mobing yaparak sendikal örgütlenmeye engel olmaya, sömürgeci Amerikan politikalarının işçi sınıfı üzerinde gölgesi olmaya devam ediyor" denildi.

"Cargill'i uyarıyoruz" başlıklı basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bursa ili Orhangazi İlçesi Göbeç Köyü Mevkiinde kurulmuş olan Amerikan Şirketi Cargill 20 yıla yakın faaliyet göstermektedir. Nişasta ve tatlandırıcı, yenilebilir bitkisel yağ, yem ve endüstriyel birçok ürünü üretmekte olup alanında bir dünya devidir.

Ancak Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok yerli ve yabancı şirketin “Sendika Düşmanı Hastalığı” bu şirkete de sirayet etmiştir.

2012 yılında başka bir Gıda Sendikasında örgütlenemeye başlayan Cargill işçisi, anayasal hakkını kullanarak örgütlendi ancak hiçbir anayasal hakkı tanımayan Cargill işvereni o dönemde 5 sendika üyesini işten attı. İşten çıkartılan sendika üyesi işçiler çeşitli eylemler yaptılar o dönemde örgütlendikleri sendikada   sahip çıkmayınca Cargill işvereninin hukuk tanımazlığı devam etti.

Cargill işçisi Türkiye sendikal hareketinde mücadeleleriyle özel bir yere sahip olan Tekgıda-İş Sendikasını seçti ve Sendikamız örgütlenmeyi tamamlayıp yetki başvurusunda bulundu, Çalışma Bakanlığı yetki başvurusu talebimize Çoğunluk sayısına Ataşehir’de bulunan Genel Müdürlük çalışanlarının da dahil edilmesi gerektiği düşüncesiyle tarafımıza yetki vermedi.

Biz Tekgıda-İş Sendikası olarak iyi niyetimizi gösterdik ve örgütlenme çalışmasını hukuka uygun bir şekilde devam ettirdik!

Biz hukuka uygun davranırken, geçmişte sabıkalı olan Cargill NE YAPTI!!!           

14 arkadaşımızın işine son verdi!

Sebep olarakta kota fazlalığı ve ekonomik daralmayı sebep gösterdi. Oysaki üretim yapmaya devam ediyor ve gelecekle ilgili yatırım yapmayı planlıyor.

Biz çok iyi biliyoruz. Tek amacınız sendikal örgütlenmeyi engellemek!

Çünkü 526 gündür mücadele veren arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı.

Bu yüzden işten çıkardınız!

Tekgıda-İş sendikası olarak 526 gündür işten çıkardığınız bu arkadaşlarımızla haklı mücadelemiz devam ediyor. Ama maalesef CARGILL işvereninde hiçbir değişiklik yok.

Anayasal hakları tanımamaya, üyelerimize mobing yaparak sendikal örgütlenmeye engel olmaya, sömürgeci Amerikan politikalarının işçi sınıfı üzerinde gölgesi olmaya devam ediyor.

Şunu bilmelisiniz ki burası Ortadoğu değil!

Sömürgeci politikalarınıza asla ülkemizde izin vermeyeceğiz.

Cargıll işvereninin gerçek yüzünü tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz.

Mücadelemizin 526. gününde asla yılmadan ve daha güçlü bir şekilde karşınızdayız.

Bugün Tekgıda-İş Sendikası Başkanları Kurulu olarak haykırıyoruz ve güçlü bir şekilde uyarıyoruz!

Siz! Yasal bir örgütlenmeyi engellemeye çalışırken aslında işçi sınıfını birleştirecek işaret fişeğini yaktınız!

Hukuk tanımaz tutumunuz devam ettiği sürece hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığınız hukuksuzlukları ve haksızlıkları anlatmaya devam edeceğiz.

Bununla da yetinmeyip 1 Ekim tarihi itibari ile Genel Müdürlüğünüz önünde yaptığımız eylemi sizin müşterileriniz olan ve sendikamızın örgütlü olduğu Pamir Gıda, Dr. Oetker, Coca Cola, Pepsi-Co, Eti, Mondelez ve Nestle gibi büyük işletmelerin Genel Müdürlükleri önüne taşıyacağız.

Şunu iyi bilmelisiniz ki; sendika isteyen Cargıll işçisi TEKGIDA-İŞ ile mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir.

İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına bırakılmayacak kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz.

Sizi bugünlere getiren üyelerimizin Anayasal haklarına saygı gösterin ve üyelerimize mobing uygulamaktan vazgeçin!

Tekgıda-İş Sendikası Başkanlar kurulu olarak; Şunu bilin ki sömürgeci hak ve hukuk tanımaz Amerikan politikalarını ülkemizdeki işçi sınıfı üzerinde uygulamanıza asla izin vermeyeceğiz.