Tehditle cinsel saldırıda bulunan Harun Sarıkaya serbest bırakıldı!

Tehditle cinsel saldırıda bulunan Harun Sarıkaya serbest bırakıldı!

Trans kadın Asel Oktay’ı silahla tehdit eden Harun Sarıkaya, hakkında cinsel saldırı, tehdit ve hakaret suçlarından kamu davası açılmasına ve kendisine ait olmayan silah taşımasına rağmen serbest bırakıldı.

İstanbul Şişli’de Harun Sarıkaya isimli bir erkek, 2 Mart’ta trans kadın Asel Oktay’ı silahla tehdit ederek cinsel saldırıda bulundu. Asel Oktay, kendi evinden kaçarak polisi aradı. Saldırgan gözaltına alındı.

Koruma ve tedbir talebine rağmen Harun Sarıkaya serbest bırakıldı. Sarıkaya hakkında cinsel saldırı, tehdit ve hakaret suçlarından kamu davası açıldı. Davanın bugün (13 Eylül 2021, Pazartesi) İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmasında savcı, mütaalasını açıkladı.

Savcı, Sarıkaya’nın cinsel saldırı, tehdit ve hakaret suçları beraatını talep etti. Öte yandan Sarıkaya’nın Oktay’ı tehdit ederken kullandığı silah ruhsatsız olduğu için cezalandırılmasını istedi. Dava, 11 Ekim’e ertelendi.

ADLİ TIP RAPORU: TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU YAŞIYOR

Kaos GL'den Yıldız Tar'ın haberine göre; savcı her ne kadar “delil yetersizliğinden” beraat talep etse de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın saldırıya ilişkin raporunda Asel Oktay’ın travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı, saldırı anını yeniden yeniden yaşadığı, odasına girmekte bile zorlandığı belgelendi.

Adli tıp raporunda ayrıca fiziksel bir bulgunun yer almamasının tek başına cinsel şiddeti reddetmek için yeterli olmadığı vurgulanıyor.

AVUKAT İŞKİN MÜTALAAYA İTİRAZ ETTİ

Asel Oktay’ın Avukatı Levent Pişkin, Yargıtay içtihadına göre psikolojik değerlendirme yapılamadan mütalaa hazırlanamayacağını belirterek, mahkemeye yeniden mütalaa hazırlanması için dilekçe sundu. Av. Pişkin, adli tıp raporunun mütalaada değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.

FAİLİN İFADELERİ ÇELİŞKİLİ

Fail Harun Sarıkaya, polise, savcıya ve hakimliğe beyanlarında birbiriyle çelişen savunmalar yaptı. Polisler, savcı ile görüşmelerinde ayrıca Harun S.’nin kendilerine de hakaret ve tehdit ettiğini belirtti. Harun Sarıkaya, Asel ile nasıl tanıştıklarına dair ifadelerinde her seferinde farklı bir şey söylerken silahın da kendisine ait olmadığını öne sürdü. Öte yandan Harun Sarıkaya’nın üzerinden silah dışında bir bıçak ve ayrıca 11 adet kurşun da çıktı.

Öte yandan Harun Sarıkaya, savunmasında nefret suçlarında sıklıkla karşılaşılan ‘kadın sandım, travesti çıktı’ ifadelerini de kullandı.