Tedavi için Küba'ya giden Arif Sağ: Yüzü asık, üzgün bir adam görmedim

Tedavi için Küba'ya giden Arif Sağ: Yüzü asık, üzgün bir adam görmedim

Tedavisi için gittiği Küba’dan dönen Arif Sağ, “Yüzü asık, üzgün bir adam görmedim. Böyle bir şey yok. Herkes keyifli” diye konuştu.

Akciğer kanseri tedavisi için 5 günlüğüne gittiği Küba'dan Türkiye'ye dönen Türk Halk Müziği'nin usta ismi Arif Sağ, “Orada müthiş bir insani disiplin ile karşılaştım. Yüzü asık, üzgün bir adam görmedim. Böyle bir şey yok. Herkes keyifli. Sokakta şarkı söyleyerek yürüyorlar. İlacın şişesi orada 100 dolar ise, burada 2700. O ilaçlar, kendi halkına bedava” şeklinde konuştu.

DHA’ya konuşan Sağ, tedavi süreci ve Küba izlenimlerini şöyle anlattı:

"Doktorum 'Küba'da bir ilaç varmış, oradaki tedaviyi görmeni öneririm' dedi. Dışarıdan birilerini anlatsa kesinlikle gitmezdim. Ben bilime inanırım. Bilim Küba'daki ilacı kabul ettiği için kabul ettim. Gittim. Orada müthiş bir insani disiplin ile karşılaştım. Yüzü asık, üzgün bir adam görmedim. Böyle bir şey yok. Herkes keyifli. Sokakta şarkı söyleyerek yürüyorlar. İlacın şişesi orada 100 dolar ise, burada 2700. O ilaçlar, kendi halkına bedava. Hastanedeki tüm tedavi bedava. Kanser oranı sıfır gibi duruyor.  İnsanlar huzurlu. Ekmek, yiyecek, her şey ev, hastane, okuma, bedava. Bir insanın yaşamı için ne varsa hepsi bedava. Devlet bir de olur ya, lazım olur diye 30 lira da veriyor."

‘KÜBA’YA GİDİŞİM HAYATIMI DİSİPLİNE ETTİ’

Arif Sağ, Küba'da dil altına damlatılan bir damla tedavisi uygulandığını, bunu Türkiye'de sürdüreceğini ifade ederken, "Bir insan gözlüğü, şeker hastası insülini nasıl sürekli kullanmak zorunda ise, bu ilacı da öyle kullanacaksın. Ha gözlük takmışsın ha bu damlayı kullanacaksın. Buradaki doktorum da aynı şeyi söyledi. Küba'ya gidişim hayatımı disipline etti. Saat 07.00'de kahvaltı,  öğle, akşam yemeği zorundasın. Böyle bir durumun içine soktu. Ben 1-2 haftada diş fırçalayan adamdım. Şimdi dil altı damlası için her yemekten sonra dişlerini fırçalamak zorundasın" dedi.