Tecridi protesto etmek için kendini yaktı

Tecridi protesto etmek için kendini yaktı

Almanya'da tecridi protesto etmek için Uğur Şakar adlı kişi kendini yaktı. Mahkeme önünde kendini yakan Uğur Şakar eyleminin amacını anlattığı mektubunda Kürt halkını yok edemeyeceklerini vurguladı.

Almanya’nın Kriefeld şehrinde Krefeld kentindeki mahkeme önünde bugün sabah PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek için bir gösteri düzenlendi. Bu sırada Uğur Şakar üzerine benzin dökerek, bedenini ateşe verdi. Hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan Şakar tedavi altına alındı. Sağlık durumu kritik olan 40’lı yaşlardaki Şakar'ın Dersimli olduğu bildirildi.

ÖZGÜRCE YAŞAMAK İÇİN KAVGA’

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Şakar bedenini ateşe vermeden önce eyleminin amacını kaleme aldığı mektupta şunları belirtti:

“Uluslararası komplo ile Kürt halkını yok edebileceklerini sananlara Kürt halkı varlığını savunabilmek için en görkemlice direnişlerini ortaya koyacağıma hiç kuşkum yoktur. Ben de bu toplumun bireyi olarak özellikle sözde demokrasinin beşiği dedikleri Avrupa ülkelerini protesto ediyorum. CPT önünde dirhem dirhem eriyen yoldaşlarımın göz, kulak ve dillerini kapatan kapitalist moderniteyi protesto ediyorum. Alman devletinin polis şiddeti ve Kürtler üzerindeki siyasal baskıları lanetliyorum. Kölece yaşamaktansa her bir Kürt özgürce yaşamak uğruna kavga etmeye davet ediyorum. Mutlaka kazanacağız."