Tecavüzcüyü, ‘dersleri aksar’ diyerek serbest bıraktılar!

Tecavüzcüyü, ‘dersleri aksar’ diyerek serbest bıraktılar!

İstanbul’da 16 yaşındaki E.B. isimli kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan 19 yaşındaki N.B.Ç. ders durumu gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

E.B. (16) isimli kız çocuğu, gittiği bir arkadaşının evinde N.B.Ç. (19) isimli erkeğin tecavüzüne uğradı. E.B, yaşadıklarını ailesine anlatmasının ardından aile, şikâyetçi oldu.

Küçükçekmece 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen N.B.Ç. tutuklanırken diğer 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre N.B.Ç’nin yakınları araya AKP’li isimleri katarak ailenin şikâyetini geri aldırmaya çalıştı. İddianamesi hazırlanan N.B.Ç. ders durumu gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

‘PARA TEKLİF ETTİLER’

E.B’nin ailesi, AKP’li olduklarını öne sürdüğü N.B.Ç’nin ailesinin kendileriyle defalarca iletişim kurmaya çalıştığını ve şikâyetlerini çekmesi için yüksek miktarda para teklifi yaptıklarını ileri sürdü.

Yine iddiaya göre aile bu teklifi kabul etmeyince tehdit edilmeye başlandı. Kısa bir süre önce ise N.B.Ç’nin avukatları tutukluluğa itiraz etti.

Bu itirazı inceleyen Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi sanık N.B.Ç’nin öğrenci olması ve kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürerek tahliyesine karar verdi. N.B.Ç yarın ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

DAHA FAZLA