Tecavüz listesi yayınlanan kişi cami dernek başkanıymış!

Tecavüz listesi yayınlanan kişi cami dernek başkanıymış!

Gazeteci Nevşin Mengü, kendisine hakaret eden “elmeru_baba” ismini kullanan Twitter kullanıcısı hakkında şikayetçi oldu. Öte yandan, paylaşımların hedeflerinden olan Avukat Feyza Altun da, söz konusu paylaşımı yapan kişiyi bulduğunu açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu, Berna Laçin, Feyza Altun ve Nevşin Mengü gibi isimleri tehdit eden Kadir Gözoğlu'nun cami dernek başkanı olduğu ortaya çıktı.

Son günlerde, aralarında iktidara yakınlığıyla bilinen isimler, AKP’li milletvekilleri ve bakanların de yer aldığı Twitter hesapları, “Milli hesaplar yan yana” diyerek paylaşımlarda bulunuyordu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medyada “Milli hesap” olarak tanımladıkları hesapların kullanıcı isimlerinin yanına “yeşil renk” ve “Türk Bayrağı emojisi” koymalarını istemişti. Bunu yapan hesapların AKP’nin yayımladığı etik kurallara uyacağı açıklanmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Etik kurallara uyan milli hesaplar” diye tanımladığı hesaplardan gelen taciz ve hakaret içeren mesajları paylaşmıştı. Paylaşımlarda, “tecavüz listesine” varan vahim tablolar vardı.

NEVŞİN MENGÜ'DEN ŞİKAYET

Gazeteci Nevşin Mengü, kendisine hakaret eden “elmeru_baba” ismini kullanan Twitter kullanıcısı hakkında şikâyetçi oldu.

Avukat Hüseyin Ersöz tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde, Nevşin Mengü’ye yapılan saldırının Twitter üzerinden planlı ve organize bir kampanya şeklinde yürütüldüğünü vurgulayarak “elmeru_baba isimli Twitter kullanıcısı şüphelinin ‘Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma' ve ‘Halkı kin Ve düşmanlığa tahrik' suçlarını işlediği" ifade edildi.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, dilekçede saldırganın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara da yer verildi.

Şüphelinin Twitter'dan hakaret ve tehdit içeren paylaşımlar yaptıktan sonra tepkiler üzerine hesabını askıya aldığı belirtilen dilekçede, “Şüpheli, söz konusu Twitter paylaşımında, son günlerde medyada sıkça yer alan ‘darbe dedikodusuna' binaen ‘Darbeye yeltenirlerse Nevşin benim' ifadelerini kullanmış, böylece müvekkilin hiçbir dayanağı olmamasına rağmen ‘darbeye yelteneceği' iftirasında bulunmuş ve ‘Nevşin benim' ifadesi ile müvekkili hedef alarak açık şekilde can güvenliği ve vücut dokunulmazlığına ilişkin ‘cinsel saldırı' imalı bir tehditte bulunmuştur” denildi.

'ÖRGÜTLÜ SALDIRI'

Nevşin Mengü'ye yapılan saldırıyı sosyal medya platformu üzerinden ve troll olarak nitelendirilen Twitter kullanıcılarının planlı ve organize bir şekilde devam ettirdiği anlatılan dilekçede, “Şüphelinin ilgili paylaşımının planlı ve organize şekilde gündemde tutularak ve devam ettirilerek infial yaratılmaya gayret edildiği de hesaba katıldığında şüpheli ve kimliği belirlenemeyen diğer şüpheli Twitter kullanıcıları tarafından suç işlemek amacıyla örgüt kurulduğu ve müvekkil ile sair mağdurların örgütlü bir saldırının mağduru oldukları açıkça görülebilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

'HAYIRSEVERLER CAMİİ DERNEK BAŞKANI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM'

Öte yandan, paylaşımların hedeflerinden olan Avukat Feyza Altun, söz konusu paylaşımı yapan kişiyi bulduğunu açıkladı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Tecavüz listesi yayınlayan Kadir Gözoğlu’nun İzmit Kadıköy Mahallesinde Hayırseverler Camii Dernek Başkanı olduğunu öğrendim. CAMİ DERNEK BAŞKANI. CAMİ!”

"Ne hesabımı dondururum, ne twitlerimi korumaya alırım" diyen söz konusu paylaşımı yapan kişinin önce hesabını korumaya aldığı, sonra da hesabını kapatması dikkat çekti.