TCDD'nin hava koşullarını değerlendirecek mühendisi bile yokmuş!

TCDD'nin hava koşullarını değerlendirecek mühendisi bile yokmuş!

Raporda 'asli kusurlu' bulunan 4 kişi serbest bırakılırken, AKP eliyle TCDD'nin ne duruma getirildiği de gözler önüne serildi.

İleri Haber

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz’da gerçekleşen ve 25 yurttaşın yaşamını yitirdiği tren katliamıyla ilgili bilirkişi raporu ortaya çıktı. Bilirkişi uzmanları Bekir Sıdık Yarman, Bedri Duman, Mustafa Karaşahin, Engin Bıçakçı ve Hakan Bozbulut tarafından hazırlanan 33 sayfalık rapor 8 Ekim’de Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulmuş, raporda, ‘asli kusurlu’ bulunan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Halkalı-Uzunköprü seferini yapan trenin, Çorlu’nun Sarılar Köyü mevkiindeki bir menfezden geçtiği sırada devrilmesiyle ilgili hazırlanan raporda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) bünyesinde meteorolojik değerlendirme yapan uzman personel ve idari birimin bulunmadığı belirtilirken, TCDD’nin diğer devlet kurumlarıyla koordineli çalışmasının beklenen düzeye gelmediği ifade edildi.

29 HAZİRAN’DAKİ YAĞIŞ UYARISI DİKKATE ALINMAMIŞ

lgili kısımda, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Demiryolu Bakım Servis Müdürü Vekili  Mümin Karasu'nun 29 Haziran’da hazırladığı turne raporunda yer alan şu ifadeler dikkat çekti:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilerde önümüzdeki günlerde ve yaz dönemi içinde aşırı yağmur yağışlarının olabileceği bilgisi alınmıştır. Meydana gelen yağışlar lokal ve tropikal iklim yağışları gibi yağış miktarı çok yüksek ve hortum şeklinde olup, yağış ve hortumun meydana geldiği yerlerde çok fazla hasar-zarara sebep olmaktadır. Bu nedenle özellikle meteorolojiden hava durumunun takip edilerek sicili yarma ve dolgu şevlerinin akma ve heyelan tehlikesine karşın gözetim ve kontrol altında tutulması, kritik olan hava durumlarında nöbetçi bırakılması, gerekirse makinistler ve TSİ kumanda merkezleriyle iletişime geçilerek hava ve yol durumunun takip edilmesi doğal afetlerin kazaya sebep olmadan önlenmesi önem arz etmektedir. Bu gibi olağanüstü durumlarda gerekli görülen yerlerde yaya kontrollerin yapılması…”

Raporda bu uyarılara rağmen, yağışların ardından gerekli hat muayenesinin yapılmadığı ifade edildi.

Karasu’nun aynı turne raporunda yapılan diğer uyarılar ise şöyle açıklandı:

“- Köprü ve menfez periyodik muayenelerinin zamanında yapılarak tespit edilen aksaklıkların giderilmesi

- Köprülerde bulunan servis yollarında geçiş veya yürüyüşe engel (ot, çalı ve saç eksiklikleri vs) kaplama ve diğer olumsuzlukların giderilmesi…”

‘KONTROL VE BAKIMLARDA BİLİMSEL VERİLER KULLANILMADI’

Raporda, eksiklikler ve ihmaller ise şöyle sıralandı:

- TCDD’de dönüşümün tamamlanamaması

- Mevcut bünyede meteorolojik değerlendirme yapan uzman ve idari yapının bulunmaması

- TCDD’nin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’yle koordineli çalışmaması

- Yeni gelişen hat izleme ve demiryolu yapım teknolojilerinin eski hatlarda henüz kullanılamaması-Kaliteli teknik personel sayısının yetersiz kalması

- Menfez kontrollerinde ve bakımlarında herhangi bir meteorolojik ve jeolojik verinin değerlendirilmemesi

- TCDD tarafından yağış istatistiklerinin tutulmaması, altyapı iyileştirmesiyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmaması, menfez değişimiyle ilgili proje çalışması olmaması, menfezin yenilenmemesi…

‘AŞIRI YAĞIŞLARIN FARKINDA OLUNMADI’

“Yol Bakım Onarım (YBO) Halkalı Şefliği’ne bağlı personel Sarılar Köyü mevkiinde, bölgesel olarak gerçekleşen aşırı yağışların farkında olmamıştır" denilen raporda, YBO Halkalı Şefliği’nin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bölge personeli tarafından uyarılmadığı belirtildi.

[ih2]

‘DENETİM KONTROLLERİ YAPILMADI’

Raporda ihmali olanlar hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan değerlendirme sonucunda bilirkişi heyeti 105 nolu genel emir ve TCDD hat bakım el kitabı altyapı bölüm 3 ve bölüm 7 hükümlerine uygun olarak zamanında denetim ve kontrollerinin yol bakım onarım müdürü, yol bakım onarım şefi, köprüler şefi ve hat bakım ve onarım memuru tarafından yapılmadığı değerlendirmiştir. Sonuç olarak Çorlu-Kapıkule hattından sorumlu olan Halkalı Yol Bakım Onarım Şefliğinde görev yapan yol bakım onarım müdürü, yol bakım onarım şefi, köprüler şefi ve hat bakım ve onarın memurunun, kazanın meydana gelmesinde, bir ihmal içinde olduğu kanaatine varılmıştır."